Odun Kömürde Kredi Kartına 12 Taksit

Havanın soğumasına rağmen odun ve kömür pazarlarında hareketlenme olmazken, mahrukatçılar kredi kartına 12 ay vadeli...

Havanın soğumasına rağmen odun ve kömür pazarlarında hareketlenme olmazken, mahrukatçılar kredi kartına 12 ay vadeli satış yaparak müşteri çekmeye çalışıyor.

Bursa'da doğalgazın yaygınlaşmasıyla işleri bozulan mahrukatçılar eski günlerini arıyor. Tonla odun satın almanın mazide kaldığını ifade eden oduncular, fiyatların uygun olmasına rağmen vatandaşın rağbet göstermediğini söyledi.

Bursa Mahrukatçılar ve Benzerleri Odası Başkan Yardımcısı Mustafa Anaç, uzun süredir odun ve kömüre zam yapılmadığını ifade etti. Vatandaşların günlük odun ve kömür aldığını söyleyen Anaç, "Bu seneki fiyat geçen seneyle aynı. Kömür satışı 550 TL iken odun fiyatı ise 350 TL. Bu neden kaynaklanıyor biz de bilmiyoruz. Doğalgaza zam yapılmasına rağmen vatandaş daha kömürünü almadı. Alacağından da şüpheliyiz. Belediye ve kaymakamlıkların dağıttığı kömürler bizim de işimizi etkiledi. Belediye ayrı dağıtıyor. Kaymakamlık ayrı dağıtıyor. Tabii ki dağıtılsın ama bizim kanalımızla dağıtılsın” dedi.

Reklam
Reklam

Esnafın yarısından çoğunun kepenk kapatmak zorunda kaldığını söyleyen Anaç, “Biz de böyle olursa kapatacağız. Bu kış ümitliyiz. Belki insanlar ilgi gösterir diye bekliyoruz. Pazarı geziyorsunuz. Kimseler yok. 15 gün sonra sobalar yanacak. Siftah yok. Her sene aşağı yukarı eylülden itibaren satışlarımız başlıyor. Biz de müşterilere mümkün olduğu kadar kolaylık sağlıyoruz” dedi.

Soğanlı Odun Pazarı'nda her işletmecinin kredi kartı kolaylığı sağlayarak müşteri çekmeye çalıştığını söyleyen Anaç, "Artık herkes kredi kartı ile gelip alışveriş yapıyor. 12 ay vade yapıyoruz. Açık hesap alıyoruz. Ya da kredi kartına taksit yapıyoruz. Muhakkak işi görülüyor. Genellikle insanlar vadeli alıyor. Bazen de dolandırılabiliyoruz. Adamı dürüst diye görüyoruz ama bizi mağdur ediyor” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: