Odunpazarı’nda Şirin Tur Aracı

Eskişehir’in eski evlerini ile ünlü Odunpazarı bölgesi, özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin en...

Eskişehir’in eski evlerini ile ünlü Odunpazarı bölgesi, özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin en çok uğrak yeri olma özelliğini sürdürürken Odunpazarı Belediyesi de, birçoğu yeniden restore edilen Tarihi Odunpazarı Evleri’ni gezmek isteyenler için ücretsiz tur aracı hizmeti düzenliyor.

Odunpazarı Belediye tarafından yeniden dizayn edilen ve üzerinde tarihi evlerin fotoğraflarının yer aldığı 11 kişilik tur otobüsü ile gün boyunca misafirlere tur hizmeti veriliyor. Sabahtan akşama kadar Turizm Danışma Ofisi önünde bekleyen ve yolcularını aldıktan sonra bölgedeki dar sokaklarda tur atan araçta, misafirlere tarihi evlerle ilgili de bilgi veriliyor.Yaklaşık 1 saat süren turla ortalama 5 kilometrelik bir alan gezdiriliyor. Ayrıca isteyen herkese bölgedeki tarihi yerlerle ilgili tanıtım videoları veriliyor.

Reklam
Reklam

Tur aracının sürücüsü Selami Tarhan, havaların ısınmasıyla birlikte mart ayının sonundan itibaren tur aracının hizmete başladığını söyledi. Perşembe günleri kurulan pazar dolayısıyla o gün çalışmayan tur aracının, haftanın diğer günleri sabah saat 10.00’dan 16.30’a kadar günde ortalama 5 kere kalkarak Odunpazarı’nı ziyarete gelenlere tanıtmak için çalışmaya devam ettiğini anlatan Tahran “Belirli bir kalkış saatimiz yok. Araca 5-6 kişi dolunca hemen kalkıyoruz” dedi.

Halkın ilgisinin yoğun olduğu uygulamaya hafta sonları talebin daha da arttığını belirten Tahran, 4 yıldır devam eden uygulamanın yaz aylarında başlayıp soğuklar gelene kadar devam ettiğini anlattı. Selami Tahran “Geçen yıl Odunpazarı bölgesini gezen yaklaşık 2 milyon turist arasında bizim gezdirdiğimiz binlercesi de var. Bu yıl turist rakamının ikiye katlanmasını umuyoruz. Tek olan tur aracının önümüzdeki zamanlarda sayısının 2 veya 3’e çıkarılması düşünülüyor” diye belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz