Odunpazarı'ndan Kısa Kısa-Kırım Halk Bilimi Ve Araştırma Derneği Üyelerinden Odunpazarı Belediye Başkanı Sakallı'yı Ziyaret

Kırım Halk Bilimi ve Araştırma Derneği üyeleri Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı'yı ziyaret etti.

Kırım Halk Bilimi ve Araştırma Derneği üyeleri Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı'yı ziyaret etti.

Dernek Başkanı Recep Şen ve Kırım Gelişim Vakfı İkinci Başkanı Bedriye Yönlüer Çınartaş'ın katılımlarıyla gerçekleşen ziyarette, dernek yetkilileri Başkan Sakallı'ya derneklerine verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, plaket takdim etti.

Ziyarette, Romanya'da düzenlenen 18. Geleneksel Halk Oyunları Festivali'ne katılmalarında kendilerine büyük destek sağlayan Başkan Sakallı'ya ayrıca teşekkür eden dernek yöneticileri, sağlanan desteğin önemine değindi.

Reklam
Reklam

Büyük ilgi gördükleri festivalde Odunpazarı Belediyesi'nin katkılarıyla Eskişehir ve Türkiye'yi başarı ile temsil ettiklerini vurgulayan Kırım Halk Bilimi ve Araştırma Derneği üyeleri, Başkan Sakallı'ya Köstence Belediyesi, Köstence Valiliği ve Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliği'nin hediyelerini takdim etti.

Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Başkan Sakallı, "2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği"ne hazırlanan Eskişehir'in tanıtımında sivil toplum kuruluşları ile daha birçok ortak projede beraber çalışacaklarını vurgulayarak, bu konuda Odunpazarı Belediyesi'nin her platformda desteğe hazır olduğunu dile getirdi.

-Odunpazarı Belediyesi e-dergi yayında-

Odunpazarı Belediyesi web ofis tarafından hazırlanan e-dergi, zengin içeriği ve yeni tasarımı ile yayında.

Odunpazarı ve Eskişehir'e dair birçok haber ve yorumun yer aldığı e-derginin bu ay ki dikkati çeken konuları; UNESCO Dünya Mirası Listesine giren Odunpazarı, Kardeş Belediyecilik Çalışmaları ve Odunpazarı Belediyesi Cam Şöleni.

Reklam
Reklam

Odunpazarı'ndan başlayan ve sırasıyla Hollanda ve Bulgaristan'a kadar uzanan kültür ve kardeşlik serüveninin yer aldığı "Odunpazarı Belediyesi e-dergi"ye www.odunpazari.bel.tr internet adresinden ulaşabilirsiniz.

-Satranç ustaları Kurşunlu'da buluşuyor-

Odunpazarı Belediyesi ve Satranç İl Temsilciliği tarafından düzenlenen "Odunpazarı Belediyesi Kurşunlu Satranç Turnuvası"nın başvurularının başladığı bildirildi.

15 Ekim'de Odunpazarı Kültür Merkezi'nde (Kurşunlu Külliyesi) başlayacak olan turnuvaya son başvuru tarihi 12 Ekim 2012 Cuma.

20 Ekim'de düzenlenecek olan kupa ve ödül töreni ile sona erecek olan turnuvada FIDE ve TSF Satranç Yarışmaları yarışma prosedürü hükümleri geçerli olacak.

Odunpazarı Belediyesi Kurşunlu Satranç Turnuvası'na kayıtların http://eskisehir.tsf.org.tr/adresinde yer alan "Turnuva Kayıt" menüsünden yapılacağını vurgulayan belediye yetkilileri, turnuva hakkında detaylı bilgilerin http://eskisehir.tsf.org.tr adresine eklenen turnuvası yönergesi linkinde yer aldığını kaydetti.

Reklam
Reklam

-Fotoğraf sanatçısı Ergun Çağatay, Odunpazarı'nı dünyaya tanıtacak-

Türk fotoğraf sanatçısı Ergun Çağatay, tarihi Odunpazarı bölgesinde, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ile birlikte kültür turu gerçekleştirdi.

Bölgenin eşsiz güzelliklerinin fotoğraflarını çeken Çağatay, Başkan Sakallı'dan bölge hakkında bilgi aldı.

Çağatay, Odunpazarı nüfusuna kayıtlı olduğunu ifade ederek, Odunpazarı'nın eşsiz güzelliklerini tüm dünyaya kendi penceresinden tanıtacağını vurguladı.

Odunpazarı'nı dünya mirasına kazandıran Başkan Sakallı'ya teşekkür eden Çağatay, bölgeye hayran kaldığını ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: