'Ofer'le yapılan bir toplantı hatırlamıyorum'

ANKARA (İHA) - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, İsrailli iş adamı Sami Ofer'in kazandığı Galataport ihalesinin ödeme şartlarıyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı. Şener, konunun Yüksek Planlama Kurulu'na gelmesi halinde orada incelenebileceğini söyledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Başbakanlık Merkez Bina'da gazetecilerle sohbet toplantısı düzenledi. Gazetecilerin İsrailli iş adamı Sami Ofer'in kazandığı Galataport ihalesi ile ilgili sorularını cevaplayan Şener, "Bir yıl önce Başbakanlık'ta Sami Ofer'in de katıldığı bir toplantı yapılmış, siz de bu toplantıda bulundunuz mu?' sorusuna, "Ben böyle bir toplantı hatırlamıyorum" karşılığını verdi. Şener, Başbakan Erdoğan'ın kendisinden bu konu ile ilgili bilgi istemediğini de söyledi.

Reklam
Reklam

Şener, "Rahmi Koç, 'bu şartlarda olduğunu bilsem ihaleye ben de bireysel olarak katılırdım' dedi. Siz de bu ihaleye katılır mıydınız?" şeklindeki soru üzerine, "Ben normal aylık kazancımla aile bütçemi denkleştirmekle meşgulüm" diye konuştu. Şener, varsayımlar üzerine değerlendirme yapmamak gerektiğini ifade etti.

İhaleyi Özelleştirme İhalesi Başkanlığı'nın değil Türkiye Denizcilik İşletmesi'nin gerçekleştirdiğinin hatırlatılması üzerine ise Şener, mevzuata göre özelleştirmelerin, özelleştirme kapsamındaki kuruluşlar tarafından yapılmasının mümkün olduğunu belirtti.

Bunun her dönemde gerçekleştiğine işaret eden Şener, Sümerbank'ın bu yolla bir çok gayrimenkulunü sattığını hatırlattı. Şener, bir başka soru üzerine ise, Özelleştirme Yüksek Kurulu olmadığı için ihale ile ilgili bir incelemesinin söz konusu olmadığını belirtti. Şener, konunun Yüksek Planlama Kurulu'na gelmesi halinde inceleyebileceklerini bildirdi.