OFF-Türk Kızılayı Bağış Otobüsü Tekirdağ'da

TEKİRDAĞ (İHA) - 2 ayda 10 bin ünite kan bağışını hedefleyen OFF-Türk Kızılayı otobüsü Tekirdağ'a ulaştı.

Tekirdağ sorumlusu Öznur Kömürcü, Kızılay'a kan bağışının her geçen gün arttığına dikkat çekerek, 18-65 yaş arasındaki her sağlıklı insanın kan verebileceğini söyledi.
Sineksavar markası OFF sponsorluğunda, "Kanınızı sivrisineklere değil, Kızılay'a bağışlayın" sloganıyla Ankara'dan yola çıkan bağış otobüsü, Tekirdağ'a ulaştı. Tekirdağ sahil yolunda duran otobüste 2 hemşire ve bir doktorun da aralarında bulunduğu 9 kişilik ekip görev yapıyor. Marmara, Ege ve Akdeniz'deki sahil beldelerini kapsayan bağış kampanyası ile 2 ay içinde 10 bin ünite kan toplanması hedefleniyor.

Reklam
Reklam

OFF-Türk Kızılayı Bağış Otobüsü Tekirdağ Sorumlusu Öznur Kömürcü, Kızılay'a kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşların form doldurarak doktor kontrolünden geçirildiğini ifade etti. 18-65 yaşları arasındaki her sağlıklı vatandaşın kan verebileceğini belirten Kömürcü, "Marmara Bölgesi ve Tekirdağ olarak kan bağışına ilgi çok güzel. Talep çok fazla. Sivil halkta bağış her geçen gün artıyor" dedi.

Düzenli olarak kan bağışında bulunduğunu dile getiren Mustafa Koç isimli vatandaş ise, "1995 yılına kadar 3 ay aralıklarla kan bağışında bulunuyordum. Bir süre imkan olmadığı için kan veremedim. Burada sürekli takip ediyordum. Bir kampanya vardı, onu kaçırdık. Bugün de böyle bir fırsat olunca kan bağışı yapmayı uygun gördüm. Sağlık insanların kan vermesini tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu.

Vatandaşları gönüllü kan bağışçısı olmaya davet eden kan bağışı otobüsü, bağışın önemi ve gerekliliği konusunda da eğitim vermeyi hedefliyor. 4 kişinin aynı anda kan bağışında bulunabildiği OFF-Türk Kızılayı Otobüsü Tekirdağ'ın ardından Çanakkale'ye hareket edecek.

Reklam
Reklam