'Ofiste Masa Başında Çalışanlar Yanından Suyu Eksik Etmemeli'

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Beden Eğitimi ve Sağlık Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Olcay Saydam, ofiste masa...

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Beden Eğitimi ve Sağlık Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Olcay Saydam, ofiste masa başında çalışanların yanından suyu eksik etmemeleri gerektiğini söyledi. Saydam, suyun vücudun temizlenmesi ile birlikte acıkmayı geciktirdiğini de vurguladı.

Sakarya Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği (SAGİAD) tarafından ofiste çalışanlara yönelik olarak düzenlenen seminerde konuşan Öğretim Görevlisi Olcay Saydam şu önerilerde bulundu:

-Masada sürekli oturmayın. Zaman zaman kalkın oda içinde küçük yürüyüşler yapın. Ayrıca küçük küçük egzersizler çok faydalı.

Reklam
Reklam

-Her kişi kendi kütle indeksini kontrol etmeli. Vücut kitle endeksi, vücut ağırlığınızın boy uzunluğunuzun karesine bölünmesi ile elde edilir.

-Boyumuzun ölçüsünün ikiye bölünmesi ile bel çevremizin ölçüsü eşit olmalı. Mesela 170 boyundaki bir kişinin bel ölçüsü 85 cm olmalı. Her fazla 1 santimetre, 7 kilogram fazlalık demektir.

-Bel bölgesinde yağlanmalar damar hastalıklarının tetikleyicisidir.

-Vücudumuza yeme içme saati kurmalı ve uymalıyız. Her öğün arasında 3 saat olmalı ve her öğünümüzde muhakkak tabağımız da süt ürünleri, meyve sebze, et, balık veya tavuk ve tahıllarından bazıları olmalı. Vücudumuza her canı istediği zaman yemek verilmemeli.

-Kahvaltının börek, poğaça gibi hamur işleri ile yapılması en büyük şişmanlık nedeni.

-Zayıflama sürecine giren bir kişi için ara öğün kavramı vardır. Onun dışında ara zamanlarda atıştırmalar bizleri etkiler.

-Zayıflama sürecine girecek bir kişi önce guatr ve insülin ölçümü yaptırmalı ve buna bağlı bir program uygulamalı

-Su çok önemli yaz kış içilmeli. Masamızda yaz kış daima su şişesi olmalı. Bu hem bize içim arttıkça vücutta temizlenme hemde kolay acıkmayı geciktirir.

Reklam
Reklam

-Çay tüketimimiz çok fazla açık çay ve şekersiz olursa bir nebze etkisi azalır.

-Yaz aylarında mineral dengesi için maden suyu unutulmamalı

-Her uzmanın söylediği gibi sabahları ılık su içimi faydalıdır. Ama çay ile karıştırmamak önemli.

-Bitki çayı içiminde dikkat edilmeli. Her bünyeye her çay aynı etkiyi yapmaz. Bitki çayı kültüründe ıhlamur önemli bir çay. Kış aylarında içildiği gibi yaz aylarında da içilmeli.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: