Öfkeli kocaya müebbet hapis talebi

BURSA (İHA) - Bursa'da kendisinden boşanmak isteyen 8 yıllık eşini duruşma sonrası 28 yerinden bıçaklayarak öldürmeye çalıştığı öne sürülen Halit Eser'in müebbet hapis talebiyle yargılanmasına başlandı. Mahkemede çok pişman olduğunu söyleyen bir çocuk babası 31 yaşındaki Halit Eser, "Eşimi çok seviyorum, ondan ayrılmak istemiyorum. Olay günü ne yaptığımı da bilmiyorum. Eşimin ailesinin baskısı bizi bu hale getirdi" iddiasında bulundu.

Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "eşini öldürmeye teşebbüs suçundan" müebbet hapis cezası talebiyle yargılanan Halit Eser (31) suçlamaları kabul etmeyerek eşini çok sevdiğini söyledi. Bir çocuk babası Halit Eser, eşiyle 1998 yılında evlendiğini, eşinin ailesi tarafından baskı gördüğünü iddia ederek, "Ben eşim Züleyha'yı çok seviyorum. Ancak onun ailesi baskı yapmaya başladı. Ailesi beni aşağılıyordu, kayınpederim, 'Sen abdestsizsin, senin yaptığın çay da içilmez' diyordu. Eşim 15 gün benim yanımda, 10 gün baba evinde kalıyordu" dedi.

Reklam
Reklam

Eşinin başka erkeklerle dolaştığı yönünde dedikodu dolaştığını, bunu eşiyle konuşmak için kayınpederinin evine gittiğini söyleyen Eser, "Eşim bir yerde çalışmaya başlamış. Sonra da Santral Garaj'da eşimle karşılaştık. Beni polise ihbar edip şikayetçi oldu. Ardından konuştuk ve beraber yaşamaya karar verdik. Boşanma davasını geri çekmek için adliyeye gittiğimizde benden boşanmak istediği söyledi. Bunun üzerine eve gelip tartıştık" diye konuştu.

Eşini bir erkekle yolda yürürken gördüğünü öne süren Halit Eser, "Kendisini arabaya almak istediğimde hakaret ederek tartıştık. Araç içindeki bıçağı nasıl aldığımı ve nasıl bıçakladığımı bilmiyorum. Eşimi seviyorum, çok pişmanım. Eğer kötü bir niyetim olsaydı olay yerine gelen polis ve ambulans ekibine de yardımcı olmazdım" şeklinde konuştu.

"EŞİNİ MAHKEMEDE GÖRÜNCE O GÜNÜ YAŞADI" 28 yerinden bıçaklanan ve ölü numarası yaparak kurtulan Züleyha Eser ise duruşma salonunda eşini görünce o anı yeniden yaşadığını söyledi. Eşinin sürekli kendisini dövdüğünü iddia eden genç kadın, "Sürekli beni tehdit ediyordu, dövüyordu. Baba evine sığındım. Bir gün arabaya bindirip ormanlık alana götürdü. Bir bıçak kendisi aldı, bir bıçak da bana verdi. 'Beni bu bıçakla öldür' dedi. Yapamayacağımı söyledim. Ağladım, yalvardım. Beraber yaşayabileceğimizi söyledim. Boşanma davasından vazgeçme bahanesiyle kandırdım. Ancak dayanamadığım için mahkemede doğruları anlattım. Daha sonra beni yolda darp edip bıçakladı. Sürekli kötü muamelede bulunuyordu. Cinsel şiddet uyguluyordu. Kendisini bir daha görmek istemiyorum, şikayetçiyim. Öldü numarası yaparak kurtuldum. Eğer yoldan geçen bir eczacı olmasaydı şu anda hayatta değildim" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluğunun devamına karar verip, şahitlerin dinlenmesi ve eksik evrakların tamamlanması için duruşmayı erteledi.