Of’ta meydana gelen heyelanda bir ev kullanılamaz hale geldi

Trabzon’un Of ilçesine bağlı Cumapazarı beldesi Cumhuriyet Caddesi'nde, Hasan Saral'a ait üç katlı betonarme binanın...

Trabzon’un Of ilçesine bağlı Cumapazarı beldesi Cumhuriyet Caddesi'nde, Hasan Saral'a ait üç katlı betonarme binanın arka kısmında, gece yarısı meydana gelen heyelan sonucu bina kullanılamaz hale geldi.
Hasan Saral (29), sahura yakın gürültüyle uyandıklarını belirterek, "Gece kayaların duvarları yıkma sesleri ile uyandık. Önce ne olduğunu anlayamadık. Sesin geldiği tarafa doğru yürüdüm. Mutfağın kapısı açık olduğundan direkt malzemeleri gördüm. Çocuk odasının kapısını açamadım. Yatak odamızın evin aşağı kısmında olması bizleri kurtardı. Eşim ve 4 yaşındaki çocuğumla aynı odadaydık. Verilmiş sadakamız varmış. Olay eğer yarım saat sonra meydana gelseydi sahur hazırlığı için eşim mutfakta olacaktı. Allah bizleri korudu." dedi.
Evde incelemelerde bulunan Cumapazarı Belediye Başkanı Ahmet Saral ise her yıl bu aylarda yağışların yoğun olduğunu belirtti. Saral, "Yağmur nedeniyle toprak ve zemin iyice yumuşadı. Belde olarak zaten dik yamaçların bulunduğu bir mevkideyiz. Afetin her türlüsünü yaşamış bir beldeyiz. Allah, daha büyük afetlerden bizleri korusun. Vatandaşlarımıza gerekli uyarıları yaptık." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz