Of'ta "Peygamberimiz" Konulu Sınav Yapılacak

Trabzon Eğitim Kültür Araştırma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TEKAYDER) Of Şubesi önderliğinde Of Belediyesi, Of Müftülüğü ve İlçe Milli Eğitim

Trabzon Eğitim Kültür Araştırma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TEKAYDER) Of Şubesi önderliğinde Of Belediyesi, Of Müftülüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde "Peygamberimiz" konulu sınav düzenlenecek.

TEKAYDER Of Temsilcisi Osman Kılıç, sınavla ilgili düzenlenen bilgilendirme toplantısında, etkinliğin bölgede bir ilk olduğunu, bunu da Of'ta hayata geçirecekleri için mutlu olduğunu belirtti.

Of'ta yaklaşık 4 bin 500 orta öğretim öğrencisi bulunduğunu ifade eden Kılıç, "Ancak dini konularda ve özellikle Peygamber Efendimizin hayatı ile ilgili bilgileri az. Komisyonumuz tarafından ortaokul öğrencilerine Rahime Kaya'nın 'Efendiler Efendisi Hz. Muhammed', lise ve Kuran Kursu öğrencilerine de Reşit Haylamaz'ın 'Efendimiz (Muhtasar)' adlı eserlerden sorular sorulacak. Kitaplarımızı komisyonumuz belirledi. Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğümüz tarafından da uygun görüş alındı. Bu sınavla öğrencilerimizin, Peygamberimizin hayatını daha iyi öğrenip yaşamlarında uygulayacaklarını ümit ediyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Amaçlarının en az 2 bin öğrencinin bu sınava katılmasını sağlamak olduğunu kaydeden Kılıç, "Sınav sonucunda da kategorilerinde dereceye giren 10'ar öğrenciye bilgisayardan bisiklete, fotoğraf makinesinden MP4 çalar'a kadar çeşitli hediyeler vereceğiz. Ayrıca birinci olacak öğrencilerin kurumlarına da bilgisayar hediye edeceğiz" diye konuştu.

Of esnafına da duyarlılıkları ve katkıları dolayısıyla teşekkür eden Kılıç, "Çalışmaya başladığımızda en çok sıkıntı çekeceğimizi tahmin ettiğimiz konu ödüldü. Ancak sağ olsun, Of esnafı bizi mahcup etmedi. Yaklaşık 50'ye yakın hediye belirledik ve kısa sürede hediyelerimizi temin ettik. Hayırseverlerimizle görüşmelerimiz devam ediyor. Belki de yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize hediye verebiliriz" dedi.

Of Belediyesi, Of Müftülüğü ve Of Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak gerçekleştirecek sınav, 5. ve 6. sınıflar, 7. ve 8. sınıflar, 9. ve 10. sınıflar, 11. ve 12. sınıflar ile Kuran Kursu öğrencileri olmak üzere 4 kategoride yapılacak.

Reklam
Reklam

Muhabir: Mustafa Yaşar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: