Öğ-den Hanımlar Komisyonu’ndan 10 Aralık Açıklaması

ÖĞ-DER Erzurum Şubesi Hanımlar Komisyonu’nca 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama...

ÖĞ-DER Erzurum Şubesi Hanımlar Komisyonu’nca 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “21 yy da demokrasi ve insan hakları nutukları ile yaşadığımız günümüzde maalesef dünya genelinde kadınlar şiddete uğramakta, Irakta, Afganistanda, Suriye de dünyanın farklı yerlerine insanlar insanlık dışı muamelelere muhatap olmaktadırlar” denildi.

1948 de yayınlanan BM insan Hakları Evrensel Beyannamesinin bu gün doğu ülkelerinde bizzat bu beyannameyi hazırlayanlar tarafından çiğnendiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Reklam
Reklam

“Barış rüzgarları estiren batılı devletlerin asker ve yöneticilerinin yaptıkları haksızlık, insanlık dışı muameleleri insanlık seyretmekle yetinmektedirler.

Dünya da bu olaylar olurken Ülkemizde kadın özgürlük adı altında ezilmekte, birçok uygulama ile onuru zedelenmektedir. Devletin Resmi olarak açılmasına müsaade ettiği genelevlerinde, pavyon ve barlarda kadınlar insanlık onuruna yakışmayan şekillerde çalıştırmakta buralarda çağdaş kölecilik devlet gözetiminde devam ettirilmektedir.

Bunun yanında Kadının en temel hakkı olan inanma hürriyeti %98 i Müslüman olan ülkemizde halen daha kısıtlanmaktadır. İktidar sahipleri çıkardıkları yönetmelikle serbest kıyafet uygulamasına geçerken okullara Başörtüsü yasağı koyarak darbecilerin bile resmi olarak yapamadıklarını yapmışlardır.

Buradan İktidar yöneticilerine sesleniyoruz. Bu günlerde çıkardığınız kıyafet yönetmeliğinde yerleştirdiğiniz Başörtüsü yasağını koyarken kimden emir aldınız. Herkes sizlerden özgürlük beklerken kim sizlerden bu yasakları koymanızı istiyor. Darbecileri cezalandıracağız derken darbecilerin yapamadığı bir yasağı neden kadınlara dayatıyorsunuz diye soruyoruz.İmam Hatip öğrencilerine başörtüsü serbest bırakıyoruz deyip diğer lise öğrencilerine yasak koymanızı hangi insan hakları ile bağdaştırıyorsunuz. Batının normlarını uyguluyoruz, daha özgür olacağız derken bu yasakları neden koyuyorsunuz? Yoksa MEB ‘in kenarlarına yerleşmiş monşerlermi size bu yasağı koyduruyor veya 1946 larda imzalanan Eğitim komisyonları mı halen daha MEB de etkili merak ediyoruz.

Reklam
Reklam

Dün meclisten milletvekilini kovan, vatandaşlıktan çıkaran zihniyetten bugün yapılan uygulamalarla yaptığınız dayatmalarla ne farkınız var diye soruyoruz?

En kısa sürede Kadınlara uygulanan dayatmaların sona ermesini, okullarda ve devlet kurumlarında uygulanan çağdışı kıyafet dayatmasının son bulmasını bekliyor üyelerimiz ve tüm kadınlar adına yönetenlerden istiyoruz. Kadın haklarını savunmak adına kurulan aile bakanını, çağdışı yasağı okullara dayatan, basında yaptığı açıklama ile bu yasağı savunan ve Milli Eğitim Bakanını bu konuda göreve çağırıyoruz. Artık niyet okumuyor yapılanlara baktığımızı herkesin bilmesini istiyoruz. Göstermelik sözlerle kadınlar günün kutlanması için mesaj yayınlamanın artık yeterli olmadığını icraat beklediğimizi belirtiyor bu konuda tüm sendikaları ortak hareket etmeye davet ediyoruz. Milletin vekilleri bu ayıba son versinler.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: