Oğan: Gazetecilerin Ceviz Ağacı Altında Görüştüğü Üst Kademeye Operasyon Şart

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, PKK’nın sadece eline silah verilmiş alt kademe...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, PKK’nın sadece eline silah verilmiş alt kademe ile yapılarak bitirilemeyeceğini belirterek, artık gazetecilerin ceviz ağacı altında görüşebildiği üst kadrolara da operasyonların yapılması gerektiğini söyledi. Oğan, BDP’li vekillerle PKK’lıların kucaklaşmasına da, “Hangisi terörist, hangisi vekil o son kucaklaşma da belli olmuyor maalesef.” diye tepki gösterdi.

MHP Iğdır Milletvekili ve eski TÜRKSAM Başkanı Sinan Oğan, terörle mücadeleyi Cihan Haber Ajansı (Cihan)’na değerlendirdi. PKK’nın son dönemdeki saldırgan tavrının, Suriye’de devam eden Arap baharının bir parçası haline getirmeye çalışmaktan kaynaklandığını belirten Oğan, “Özellikle de dışarıya şu görüntüyü vermeye çalışıyor ki, burada da bir isyan var, burası da Kürt baharı Arap Baharı’nın bir parçası. Bizler de burada bir şeyler için savaşıyoruz görüntüsü vermeye çalışıyor. Bölgesel ve küresel gündemin bir parçası haline gelmeye çalışıyor. Ama bunu terörle yapmaya çalışıyor. Dolayısıyla PKK terör örgütü artık gündemi takip eden, konjonktürün bir parçası olmaya çalışan küresel bir terör örgütü olma yolunda devam ediyor. Bununla beraber Suriye’de yaşananların da çok uzağında değil. Irak’ta KCK’nın bir parçasını ortaya çıkarttılar. Şimdi PYD, Suriye’nin bir kısmını kontrol etmeye çalışıyor. Muhtemeldir ki Suriye’den sonra sırayı İran’a getireceklerdir. Burada da bir bölgeyi karıştıracaklardır. Türkiye’nin bir bölgesini de bu sürecin bir parçası haline getirmeye çalışıyor. Bunu kış şartları kendini gösterene kadar da büyük bir ihtimalle devam ettirecektir.” dedi.

Reklam
Reklam

“HANGİSİ TERÖRİST HANGİSİ VEKİL SON KUCAKLAŞMADA BELLİ OLMUYOR”

BDP’li milletvekillerinin artık PKK ile ilişkilerini açıkça ifade ettiğini kaydeden Oğan, bunu sadece Türkiye için değil, Irak için de, İran için de Suriye için de ifade ettiğini belirtti. Oğan, şöyle konuştu: “Türkiye’de PKK terör örgütüne destek veren bir milletvekilinin, Meclis’te milletin maaşıyla milletin iradesine sahip olması mümkün değildir. Ya terör örgütünün iradesini temsil edeceksin terörist vekil olacaksın ya da milletin vekili olacaksın. Millet bundan çok rahatsız, MHP’de bundan çok rahatsız. MHP Genel Başkanı’nın Meclis’e bir önerisi vardır. Şimdi Başbakan Erdoğan’ın da bu yönde destek vereceği anlaşılıyor. Amerika’da PKK terör örgütü gibi bir örgüt ile vekilin kucaklaşması olsaydı, o vekil bir gün bile vekillik yapabilir miydi? Yapamazdı. İngiltere’de yapamazdı, Avrupa’da yapamazdı. Dünyada en demokratik ülkeden en diktatörüne Türkiye’deki gibi bir şey söz konusu değil. Milletin artık beklentisi teröristle vekilin artık ayrılabilmesi. Hangisi terörist, hangisi vekil o son kucaklaşma da belli olmuyor maalesef. Dolayısıyla Türkiye’de adalet ve hak artık yerini bulmalıdır.”

Reklam
Reklam

PKK’nın bundan sonra eylemlerini daha da artıracağını vurgulayan Oğan, “Özelikle ve özellikle Ağrı Dağı eteklerinde, İran sınırı boyunca eylemlerini ve gücünü artıracağını ifade edebilirim. Bunu 7 ay önce vekili olduğum ilin valisine ve emniyet müdürüne ifade etmiştim. Herkesin bir uzmanlık alanı var, bizde yaptığımız çalışmalar da şunu gördük, o bölgenin yavaş yavaş karıştırılmaya çalışılacağının, terör örgütünün Suriye sınırından İran sınırı boyunca özellikle Ağrı dağı eteklerinde aktivitesini artıracağını ifade ediyorum. Kış aylarının o ağır şartları gelinceye kadar terör örgütü eylemlerini artıracaktır. Hakkari ve bazı bölgelerde kurtarılmış bölgeler elde etme çabasında, bunu yaparak hem yıldırmak hem güvenlik güçlerini aciz göstermek hem de kendisini bölge insanının gözünde güçlü gösterme çabası içerisindedir. Bunlara fırsat vermemek lazım. Bölgeye daha tecrübeli uzmanları göndermek lazım, daha tecrübeli valileri göndermek lazım, daha tecrübeli kaymakamları, öğretmenleri göndermek lazım. O bölge şark bölgesi sürgün bölgesi olmamalıdır. Uzmanlık sadece o işi iyi bilmek değildir. O bölgeye gidecek olan kişi o bölgeyi sosyolojik olarak bilmesi lazım. Terör sadece silahla bitmez. Terör halkla kaynaşarak, devletin halkıyla kaynaşmasıyla da önlenir.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Amerikan’ın terör örgütü elebaşını ele geçirmek için Pakistan’a yaptığı operasyonu hatırlatan Oğan, terörü sadece alt kademeye değil, üst kademeye de operasyon yapılarak ta bitirilebileceğini dile getirdi. Kandil’e hala operasyon yapılamadığını söyleyen Oğan, “Biz MHP olarak sürekli söylüyoruz, Kandil’e Türk bayrağını neden dikmiyoruz. Bu sadece remzi manada bayrağın oraya dikmek değil, orayı teröristten temizlemek olarak algılanması lazım. Bunu hala yapamadık, Türkiye’nin operasyon hakkı var ama hükümet bunu hala kullanmıyor. O bölgelerde şu görüntüyü silmek lazım, sanki terör örgütü o illere hakim, sanki asker karakoldan çıkamıyor, sanki asker sadece karakolda saldırı bekliyor görüntüsünden kurtulup, her an PKK terör örgütünün ensesinde olacakmış görüntüsünü vermek lazım.” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’DEKİ SORUN DEMOKRATİKLEŞME SORUNUDUR”

Demokratik açılıma da değinen Oğan, Türkiye’nin iki sorunu olduğunu, birincisinin terör, ikicisinin ise demokrasi sorunu olduğunu belirterek, “Terör sorunu hangi etnik kökenden gelirse gelsin, hangi ülkeden gelirse gelsin, eline silah alıp gelene karşı devlet kendi vatandaşını korumak zorundadır ve teröristi de imha etmek zorundadır. İkinci olarak sorunun adını doğru koymak lazım. Türkiye’deki sorun demokratikleşme sorunudur. Bu sadece belli kesime demokratikleşme ile olmaz, belli bir bölgeye yönelik olmaz. Türkiye’nin tamamına yönelik bir demokrasiye hepimizin ihtiyacı var. Demokratik adımları o kesime bu kesime derseniz, birlik ve beraberlik olmaz. Türkiye’nin en temel sorunu terör sorunudur, terör sorununu bitirmek için öncelikle argüman askeri mücadele olmak üzere bütün metotları kullanmak lazım.

Reklam
Reklam

Biz neden Kandil’e operasyon yapamıyoruz? sorusunu yineleyen Oğan, sözlerini şöyle sürdü: “İsteyen gazeteci gidip Kandil’e ceviz ağacının gölgesinde görüşüyorsa niye operasyon yapılmıyor. MİT nerede, niye gidip bulamıyor? Terörle mücadeleyi eline silah verilmiş alt kademe ile mücadele olarak algılanmaması lazım. Terör örgütünün elebaşlarına operasyon yapacaksınız, örgütün finansal kaynaklarına operasyon yapacaksınız. Terör örgütü her an devletin nefesini ensesinde hissedecek.”

“DİYARBAKIR’DA 1 MİLYON YÜRÜYELİM, PKK SOKAĞA ÇIKAMAZ”

Son olarak terörle mücadelede özellikle bölge insanının tepki vermesi gerektiğinin altını çizen Oğan, “İnsanlarımız da artık teröre karşı tepki vermelidir. Tepki vereceklerin başında da bölge insanı gelmektedir. Diyarbakır’da bir milyona yakın insan teröre karşı yürüsün, PKK sokağa çıkamaz.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: