OGİAD ile OKÜ ortak akılda buluştu

Osmaniye Girişimci İşadamları Derneği (OGİAD) ile Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi “Üniversite ve İşletmeler için ortak...

Osmaniye Girişimci İşadamları Derneği (OGİAD) ile Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi “Üniversite ve İşletmeler için ortak neler yapılabilir” çalıştayı üzerine bir araya geldi.
Korkut Ata Üniversitesi Camlı Köşk’te yapılan çalıştaya Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Orhan Büyükalaca, Rektör Yardımcıları Aykut Gül ve Mustafa Laman, bölüm başkanları ve idarecileri ile OGİAD Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.
Çalıştayın açılışında bir konuşma yapan OKÜ Rektörü Orhan Büyükalaca, “Üniversitemiz başarılı projeleri yürütmek için iş adamlarıyla bir arada bulunması ve onların desteğini alması gerekiyor. Bu çerçevede Osmaniye’yi ileriye götürmek için sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelmeye çalışıyoruz. Bundan dolayı Osmaniye’nin en aktif iş adamı derneği olarak sizlerle bir araya gelmeyi istedik. Birlikte neler yapılabilir, iş adamlarının ufkunu açmaya yönelik, ileri ki hedeflere ulaştırmaya yönelik neler yapılabilir burada konuşmak istedik." dedi.
Üniversite hakkında da bilgiler veren Büyükalaca, “Üniversitemizde 3 fakülte, 4 meslek yüksek okulu ve enstitü bulunmaktadır. Yeni bir fakülte ve meslek yüksek okulu kurma çalışmalarımız devam ediyor. Üniversitemizde 240 akademik personel, 220 idari personelimiz bulunmakta ayrıca 5 bin 500 öğrenci ve bu öğrencilerin bin 300’ü fakülte, 80 Enstitü’de ve diğerleri de ilgili bölümlerde öğrenimine devam etmektedir." şeklinde konuştu.
OGİAD Başkanı Mahmut Keten ise kayıtlı 405 firmada 4 bin 500 civarında işçi istihdam ettiklerini söyledi.
Osmaniye’nin katma değer oluşturan il olmasını istediklerini belirten Keten, “Bundan sonraki dönemde üniversite sanayi işbirliğini hayata geçirmek istiyoruz. Ben sanayiciyim nitelikli eleman sıkıntısı çekiyoruz. Daha önceden bu bölgeye vasıfsız elemanlar gelirdi ama şimdi vasıflı elemanlarda gelmeye başladı, bunları sanayiye kazandırmamız lazım. Bu anlamda üniversitemize ve öğretim görevlilerimize büyük görevler de düşmektedir. Üniversitede görevli hocalarımızın bölgeyi, bölge insanın daha yakından ve yakinen tanımalarını ve buna göre çalışma planlarını yapmalarını istiyoruz. İşletmelerimizle iş birliği kurmalarını, işletme sahiplerini cesaretlendirmelerini, bilinçaltındaki olumsuzluk ve ön yargıları kırmalarını istiyoruz. Bu çalışmalar orta ve uzun vadeli olarak planlanmalı, kısa vadede verim alınması beklenmemelidir. Bu ziyaretleri, sık sık periyodik hale getirmek gerekir.” şeklinde konuştu.
Program sonunda OGİAD ile OKÜ arasında düzenli toplantılar planlanması ve projeler gerçekleştirilmesi kararları alındı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz