Osmaniye Girişimci İşadamları Derneği (OGİAD) üyelerine Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA)’nın 'Sürdürülebilir Üretimin Geliştirilmesi ve Yenilikçilik Mali Destek Programı' anlatıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan OGİAD Başkanı Mahmut Keten TUSKON’a bağlı bir dernek olarak çalıştıklarından dolayı Dünya Ticaret Köprüleri ve yurt dışı ticari geziler düzenlediklerini, yurt dışındaki Türk okulları sayesinde dünya ülkelerinin Türkiye’yi ve Türk insanını tanıdıklarını ve ticaret yapmanın kolay olduğunu belirterek Osmaniyeli iş adamlarının ve üyelerinin bu fırsatı çok iyi değerlendirmesi gerektiğini belirtti.
DOĞAKA Osmaniye Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Erdinç Kadıoğlu ise 2012 yılı Sürdürülebilir Üretimin Geliştirilmesi ve Yenilikçilik Mali Destek Programı hakkında bilgi vererek Osmaniyelilerin mutlaka uygun ve çok proje vererek bu imkandan faydalanması gerektiğini vurguladı.
Programda, Doğaka Program Yönetim Birimi Uzmanı Tuğçe Altun mali destek programı hakkında teknik bilgilendirmede bulundu.
Proje faaliyetlerinin, başvuru sahibinin faaliyet, görev ve yetki alanı içerisinde bulunması ve varsa faaliyet alanı değişikliğinin en geç program ilan tarihinden önce yapılmış olması gerektiğini belirten Altun, “Proje başvurusunda bulunacakların, ajansın faaliyet gösterdiği Hatay, Kahramanmaraş ve ya Osmaniye’ye kayıtlı olmaları veya merkezlerinin ya da yasal şubelerinin bu bölgede bulunması gerekmektedir.” dedi.
Sürdürülebilir Üretimin Geliştirilmesi ve Yenilikçilik Mali Destek Programı’nın amaçlarından da bahseden Tuğçe Altun, “Programımızın amaçlarına baktığımızda, bölgemiz kalkınmasında hedef sektörlerdeki işletmelerin yenilikçi yöntemler ile desteklenerek sürdürülebilirliklerini sağlamak, böylelikle dünya ve yakın coğrafyamızdaki olumsuz gelişmelerin etkilerini en aza indirgemek, mekânsal hedef olarak belirlenen bölge ilçelerindeki işletmelerin modernizasyon ve kapasite artırımlarının desteklenmesi ile hem bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak hem de bölge kalkınmasına olan katkılarını artırmak, bölgesel kalkınma sürecinde oluşan çevresel atıkları geri dönüşüm ile ekonomiye kazandırmak, böylelikle çevreye zarar verme potansiyeli olan atıkların olumsuz etkilerini en aza indirgemektir.” diye konuştu.
Program bütçesinin 30 milyon TL, proje başına desteklerin ise 40 bin ile 400 bin TL arasında olacağını belirten DOĞAKA Program Yönetim Birimi Uzmanı Tuğçe Altun, başvuruların 1 Mart 2013 tarihine kadar devam edeceğini, sonuçların ise 17 Nisan 2013 tarihinde açıklanacağını söyledi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz