OGİAD’dan Üniversite-özel Sektör Kaynaşmasına Büyük Katkı

Üniversite-özel sektör kaynaşması çerçevesinde Osmaniye Genç İşadamları Derneği (OGİAD) ve Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Mühendislik...

Üniversite-özel sektör kaynaşması çerçevesinde Osmaniye Genç İşadamları Derneği (OGİAD) ve Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü öğrencileri ve OGİAD’a üye inşaat firmaları, yıl içerisinde yapılacak staj için bir araya geldi.

Proje ile ilgili bilgi veren OGİAD İnşaat Komisyon Başkanı İnşaat Mühendisi Duran Dal, OGİAD bünyesinde bulunan inşaat komisyonu üyeleriyle İnşaat Bölümü öğrencilerinden bir grup öğrencinin, tecrübe kazanması için geçen yıl 10 kişilik bir öğrenci grubuyla başlattıkları pilot uygulamadan ciddi manada verim aldıklarını belirtti. Dal, bu projenin devamı kapsamında bu yıl 25 öğrenci ile projeye devam edeceklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Duran Dal, “Ortak yürütülen Üniversite-Özel Sektör Kaynaşması Projesi'nde, İnşaat Mühendisliği öğrencilerinin başarı düzeyi yüksek olanlardan 25 öğrencinin birinci sınıf ve ikinci sınıf staj eğitimleri başlamış oldu. Haftanın belirli günlerinde inşaat firmalarına ve inşaat sahalarına gidecek öğrenciler, şimdiden sektör adına tecrübe kazanmaya başlıyorlar. Geleceğimizin teminatı olan bu gençlerimize firmamız bünyesinde tecrübelerimizi aktarmak adına elimizden geleni yapmaya hazırız.” dedi.

İnşaat sektörünün, Türkiye ve Osmaniye ekonomisi için çok önemli olduğunu ve bu sektörde yetişecek elemanların da kaliteli olması gerektiğini vurgulayan OGİAD İnşaat Komisyon Başkanı, İnşaat Mühendisi Duran Dal, “OKÜ ve OGİAD işbirliği, sektördeki önemli bir eksikliği tamamlayabilecektir. Öğrencilerimiz, okulda aldıkları eğitimi sahada pratiğe geçireceklerdir. Türkiye’de ilklerden olan bu projemizin kabul görmesinde, bizlerden yardımlarını esirgemeyen Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Büyükalaca Bey’e, İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Cafer Kayadelen Bey’e ve İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden Yrd. Doç. Ahmet Demir Bey’e teşekkür ederim.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

OKÜ İnşaat Fakültesi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Cafer Kayadelen ise “OGİAD ve OKÜ işbirliğiyle gerçekleştirilen, İnşaat Mühendisliği öğrencileri ile ilgili projemizin en güzel tarafı, öğrencilerimizin henüz birinci sınıfta ve ikinci sınıfta iken, onları iş hayatıyla tanıştırmasıdır. Bu projeyle öğrencilerimiz hem kendilerini tanıyacaklar hem de iş hayatıyla ilgili eşsiz bir tecrübe kazanacaklar. Bu anlamda ne kadar şanslı olduklarını eminim mezun olduktan sonra daha iyi anlayacaklardır.” diye ifade etti.

OKÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Ahmet Demir ise okulda edinilen bilgilerin, ağırlıklı olarak teorik bilgiler olduğunu ifade ederek, "Öğrenciler, alanlarıyla ilgili birçok kaynak okur, çalışır ama bunları gerçekte nasıl uygulayacaklarını genellikle bilmeyebilirler. Uygulanmayan bilgiler ise bir süre sonra unutulmaya mahkûmdurlar. Üniversitede okurken yapılan uygulamalar, öğrencilere, bilgileri hala tazeyken pratik yapma ve bu bilgileri daha rahat uygulamaya geçirme imkânı sunar. Projemizde bizlere destek veren OGİAD İnşaat Komisyonu üyelerine ve ortak çalışmalar konusunda bizi yönlendiren Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Orhan Büyükalaca’ya teşekkür ederim.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Proje ile ilgili öğrencilerin de düşüncelerinin alındığı toplantıda, uygulamanın gayet verimli ve faydalı olduğu, önümüzdeki yıllarda da projenin devam etmesi yönünde karar alındığı bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: