Oğlu vurulan babanın iddiaları

İZMİR (İHA) - Polisin silahından çıktığı kurşunla vurulduğu ileri sürülen gencin babası tarafından ortaya atılan, "Emniyet ek hizmet binasının ihalesi bizden alınarak başka müteahhite verildi" iddiası doğru çıkmadı.

Polisin dur ihtarına uymayarak kovalamaca esnasında kaza yaptığı araçtan hastaneye götürüldükten sonra başından vurulduğu anlaşılan Baran Tursun'un babası müteahhit Mehmet Tursun tarafından ortaya atılan iddia ortalığı karıştırdı. Baba Tursun, emniyet ek hizmet binasının kendilerinden alınıp başka bir müteahhite verildiğini ileri sürmüştü.

Reklam
Reklam

Edinilen bilgilere göre, İzmir'de emniyet müdürlüğüne ait bir binanın inşaatı ile ilgili 2005 yılında bir ihale açıldı. İhaleye yedi şirket arasında bulunan Mehmet Tursun'un da ºirketi de girdi. ?haleyi Tursun'un değil bir başka şirketin kazandığı, ancak şartnamelerdeki yetersizlik sebebiyle de iptal edildiği anlaşıldı. Emniyet ek hizmet binasının o tarihten bu yana da hala ihale edilmediği belirtiliyor.

Öte yandan, baba Tursun'un oğlunun ölüm acısıyla ortaya attığı iddialarının doğru olmadığı yönünde açıklamalar yapan emniyet yetkilileri ise "Maksadı aşan açıklamalar yapılıyor. Polisin kasıtlı yaptığı hiçbir şey yokken, emniyet teşkilatını hedef alan bu açıklamalar kamuoyunda da yanlış yorumlara yol açıyor. Polis teşkilatını yıpratıcı bu tür girişimler de kimseye bir kazanç sağlamaz. Olayın da tahkikatı sürmektedir. Ölen gencin arkadaşlarının da savcılığa verdiği ifadeler ortadadır. Doğru
olmayan,asılsız iddialara da kimsenin itibar etmesini istemiyoruz" şeklinde konuştular.