'Oğlum bebekle oynuyor' diye endişelenmeyin

Son yıllarda anne ve babaların akıllarına yeni bir soru eklendi. 'Çocuğum eşcinsel mi?'

Yeni neslin farklılaşması, dünyadaki genel toplumsal ve sosyal ortamların değişime uğraması farklı ve bugüne kadar aklına hiç gelmeyen olaylar hakkında düşünmeye itiyor ebeveynleri.

Eşcinsellik de bu birbirinden bağımsız konulardan biri. Ebeveynler çocuklarının eşcinsel olup olmadığını anlamak için neler yapabiliriz ya da nelere dikkat edebiliriz diye uzmanlara danışmaya başladı.

Öncelikle ebeveynler bu konuda soğukkanlı olmalı ve bu duruma karar vermek için acele etmemelidirler. Örneğin; erkek çocuğunuz bebeklerle kız çocuğunuz ise arabalarla oynamayı tercih ediyorsa aklınıza hemen eşcinsellik gelmesin. Bu gayet normal ve doğal bir şeydir. Ya da çocuğunuzun hemcinsleri ile daha fazla vakit geçirmesi veya onlarla fazla yakınlık kurması eşcinsel olduğu anlamına gelmez. Çocuklar doğaları gereği sevgilerini de öfkelerini de bizlerden daha farklı gösterme eğilimindedirler.

Reklam
Reklam

Ve unutmayın çocuğunuz en çok kimlerle vakit geçiriyorsa kız veya erkek fark etmez rol model olarak onu kabul etmeye başlar bir süre sonra. Ve onun hareketlerini taklit eder. Örneğin; karşısında her sabah traş olan bir babayı gören kız çocuğunuzu bir gün banyoda tıraş köpüklerine bulanmış şekilde görebilirsiniz. Ne yapıyorsun diye sorduğunuzda size tıraş oluyorum diyebilir. Veya erkek çocuğunuz sizden görerek eline bezi alıp etrafın tozunu almaya kalkabilir. Erkek çocuk yapmaz, kız çocuk oynamaz tabularınızı öncelikle bir kenara bırakmalısınız.

Ve unutmayın ki bu tip baskılar sadece çocuğunuzun kimliğini bulmasını zorlaştırır. Eğer böyle bir durum seziyorsanız bu konuda uzman pedagogtan yardım alabilirsiniz.

Unutmayın önemli olan çocuğunuzun sağlığı...