"Oğlum beni öldürtmek istiyor"

ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir'de 2 kişinin zorla otomobilini gasp edip kendisini öldürmeye çalıştığını ileri süren bir baba, cezaevindeki oğlunun yaklaşık 1 trilyon liralık mal varlığına sahip olmak için bu olayın azmettiricisi olduğunu iddia etti.

Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen gasp davasının bugünkü ilk duruşmasında, tutuklu sanık Harun Fidan (24) hakim karşısına çıktı. Hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarılan davanın diğer sanığı Tevfik Günoğlu'nun (23) halen arandığı bildirildi. Müşteki Erdoğan Dalgıç (58) da duruşmada hazır bulundu.

Reklam
Reklam

Suçlamayı reddeden sanık Harun Fidan, "Tevfik Günoğlu ile evini tutmak isteyen Erdoğan Dalgıç arasında kavga çıktı. Günoğlu, kuru sıkı tabanca çekti. Tevfik, bana 'adamı öldüreceğiz' demedi. Daha önceden tanıdığım müşteki, bana oğlunun kendisini miras yüzünden öldürtmek istediğini söylüyordu. Gasp yapmadım. Suçsuzum, tahliyemi istiyorum" dedi.

Müşteki Erdoğan Dalgıç ise, Tevfik Günoğlu'nu otomobiliyle Kuşadası'na götürmediği için tartıştıklarını ifade ederek, "Bürosuna girdiğimde bana yaşımı soran Tevfik, 'Senin mallarınla biraz da biz yaşayacağız. Bugün öleceğini biliyor musun?' diyerek, tabancayı boynuma dayadı. Harun'a kapıyı kilitletti. Aynı anda ikisi üzerime atladı. Harun, Tevfik'in talimatıyla başıma halı sardı. 30-35 dakika boğuştuk. Benim ağzımdan kan gelmeye başladı. Kapının önünden sesler gelince, sanıklar 'Seni öldürmekten vazgeçtik. Ancak, bizim dediklerimizi yapmalısın' dediler. Arabamın anahtarını Tevfik Günoğlu silah zoruyla aldı. Tevfik, benim cep telefonumla İzmir ile bir kaç kez görüşürken, Harun'a beni yolda öldüreceklerini söyledi. Daha sonra yan tarafıma silah dayayarak aşağı indik. İmdat, adam öldürüyorlar diye bağırınca, sanıklar panikleyip benim otomobilimle kaçtılar. Daha sonra arabayı 71 Evler Mahallesi'nde terk etmişler" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Ailesinden ayrı yaşadığını ve uyuşturucu suçundan cezaevinde tutuklu bulunan oğlundan şüphelendiğini açıklayan Dalgıç, şunları söyledi:

"Mirasıma konmak isteyen oğlum, daha önce de bana yönelik buna benzer olayları yaptırmak istedi. Benim 1 trilyon lira civarında mal varlığım var. Tevfik Günoğlu'nun kardeşi ile oğlum hapishaneden arkadaşlarmış. Bu işi organize etmişlerdir. Oğlum kötü yolda birisidir."

Mahkeme heyeti, eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.