Oğlunu Affedene Sarılıp Sevinç Gözyaşı Döktü

Mustafa KOZAK/ANTALYA, Almanya'da çalışan evli ve dört çocuk babası 35 yaşındaki Rıza Ç., 9 Haziran gecesi Antalya'daki kardeşi 16 yaşındaki

Mustafa KOZAK/ANTALYA, Almanya'da çalışan evli ve dört çocuk babası 35 yaşındaki Rıza Ç., 9 Haziran gecesi Antalya'daki kardeşi 16 yaşındaki F.Ç. ile otomobille gezmeye çıktı. F.Ç., Yener Ulusoy Bulvarı'nda iki erkekle yürüyen 17 yaşındaki D.S.'ye 'Şşşşt' diye laf attı. Bunun üzerine kızın 23 yaşındaki erkek arkadaşı Emre S. küfürle karşılık verdi. Küfür edilmesi üzerine araçtan inen F.Ç., Emre S.'ya kafa attı. Emre S. de F.Ç.'yi yere yatırıp yumruklamaya başladı. Kardeşinin dövülmesi üzerine araçtan inen Rıza Ç., Emre S.'nin sırtına ve boynuna elindeki satırla iki darbe indirdi. Olaydan sonra Rıza Ç. ile kardeşi kaçtı, Emre S. ise yaralandı.
D.S. ile arkadaşı 23 yaşındaki Ümit Tekin., plakasını aldıkları saldırganların aracını polise bildirdi. Emre S. ise hastanede tedaviye alındı. Rıza Ç. ile kardeşi kısa sürede yakalandı. Emre S.'yi satırla yaralayan Rıza Ç. tutuklandı. Yaşı 18'den küçük olan kardeşi F.Ç. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı. Saldırganlar hakkında kasten öldürmeye teşebbüs suçundan Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.
GEZMEYE ÇIKMIŞTIK
Önceki gün görülen davanın ilk duruşmasında, her iki taraf da avukatlarıyla birlikte hazır bulundu. Kaleiçi Yat Limanı'nda bir gezi teknesinde çalıştığını anlatan Emre S., olayın meydana geldiği akşam kız arkadaşı D.S. ve kendisi gibi teknede çalışan arkadaşı Ümit Tekin ile gezmeye çıktıklarını söyledi. Güllük Caddesi'ne yürürken yoldan geçen bir araçtan kız arkadaşı Dilek'e 'Şşşşt' diye laf atıldığını, kendisinin de küfürle karşılık verdiğini anlatan Emre S., “Ben küfredince kız arkadaşıma laf atan kişi araçtan inip bana kafa attı. Ben bu kişiyi yere yatırıp yumruklarken 'Ağabey yetiş' diye bağırdı. Sonra önce sırtıma, ardından boynuma darbe aldım. Ne olduğunu anlayamadım. Yere düşünce Ferhat da kalkıp bana tekmeyle vurdu. Sonra araçlarına binip kaçtılar" dedi.
ÇOCUKLARININ MAĞDUR OLMASINI İSTEMİYORUM
Sanıklardan şikayetçi olmadığını söyleyen Emre S., “Ben bu kişilere küfür etmemiş olsaydım bu olay yaşanmayacaktı. Bu nedenle sanıklardan şikayetçi değilim. Beni yaralayan kişinin çocukları var. Ailesi yurt dışında. Benim yüzümden mağdur olmalarını istemiyorum" diye konuştu. Olay sırasında Emre S.'nin yanında bulunan D.S. ile Ümit Tekin'in de benzer ifadede bulunması üzerine tutuklu Rıza Ç.'nin tahliyesine karar verildi.
İki kardeşin yakınları, duruşma sonrası şikayetçi olmayan Emre S. ile kız arkadaşına sarılarak teşekkür etti. F.Ç. de bu olaydan sonra kimseye laf atmayacağını söyleyip hem D.S. hem de Emre S.'den özür diledi. Sanıkların annesi Yeter Ç. da Emre S.'ye sarılıp sevinç gözyaşı döktü.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: