Oğlunu Öldürmeye Teşebbüs Eden Baba 12 Yıl Hapis Cezası Aldı

Kayseri'de öz oğlunu kasten öldürmeye teşebbüs suçundan yargılanan 75 yaşındaki Bahattin Gül, 12 yıl 6 ay hapis cezası aldı.

Kayseri'de öz oğlunu kasten öldürmeye teşebbüs suçundan yargılanan 75 yaşındaki Bahattin Gül, 12 yıl 6 ay hapis cezası aldı.

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına, tutuklu sanık Bahattin Gül, olayda yaralanan oğlu Soner Gül, eşi Şengül Gül ve babasına hakaret ettiği gerekçesiyle tutuksuz yargılanan Salih Gül ile tarafların avukatları katıldı.

Savcı mütalaasında, sanık babanın "Öz oğlunu kasten öldürmeye teşebbüs" ve "Kasten yaralama" suçundan cezalandırılmasını istedi.

Reklam
Reklam

75 yaşındaki Bahattin Gül ise, savunmasında pişman olduğunu ifade etti.

Mahkeme heyeti, yapılan yargılamanın ardından sanığa, "Öz oğlunu kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Verilen ceza, suçun teşebbüs aşamasında kalması nedeniyle 20 yıla, suçun tahrik altında işlendiği gerekçesi ile 15 yıla ve sanığın duruşmalardaki iyi halinden dolayı 12 yıl 6 aya indirildi.

Tutuksuz sanık Salih Gül ise, babası Bahattin Gül'e yönelik "hakaret" suçundan beraat etti.

-Olay-

Kayseri'nin Bünyan ilçesinde ikamet eden Bahattin Gül, 3 Temmuz 2012 tarihinde kendisini dövmeye geldiği iddia edilen oğulları Soner Gül, Salih Gül ve karısı Songül Gül ile tartışmış. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu baba Gül'ün elindeki av tüfeği ateş almış ve Soner Gül ağır yaralanmıştı.

Muhabir: Sercan Küçükşahin / Esma Aygün

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: