"Oğlunun Bakan Olduğunu Göremedi"

MUHAMMED BOZTEPE - Kabinede yapılan değişiklikle Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olan Lütfi Elvan'ın ailesi, hüznü ve sevinci bir arada yaşıyor.

MUHAMMED BOZTEPE - Kabinede yapılan değişiklikle Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olan Lütfi Elvan'ın ailesi, hüznü ve sevinci bir arada yaşıyor. Lütfi Elvan'ın annesi Samiye Elvan, AA muhabirine oğlunu anlattı. Anne Elvan, oğlunun ilkokula Karaman'ın Ermenek ilçesinde başladığını söyledi. Oğlunu, 6 yaşında okula kaydettirdiğini belirten Elvan, "Lütfi sakin bir çocuktu. Yaramazlık yapmazdı. Daha çok ders çalışmayı severdi. Okuldan geldiği gibi ders çalışır, ödevini yapardı. Ders çalışmayı bitirince de 'Anneciğim dışarı çıkabilir miyim?' diye sorardı. Ben de izin verirdim. Benim dediğim saatte de eve gelirdi" dedi. Elvan, ilkokulu bitirmeden Konya'ya taşındıklarını, oğlunun ilkokul, ortaokul ve lise tahsilini Konya'da tamamladığını ifade etti. Daha sonra Lütfi Elvan'ın İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği Fakültesi'ni kazandığını ve buradan mezun olduğunu dile getiren Elvan, oğlunun İngiltere'de maden ve yöneylem araştırması alanında, ABD'de ise ekonomi dalında yüksek lisans yaptığını aktardı. Elvan, oğlunun 23. ve 24. dönemde AK Parti Karaman Milletvekili olarak, Parlamentoda bulunduğunu vurgulayarak, "Şimdi de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı oldu. Daha mutlu olduk. İnşallah bundan sonraki çalışmalarında devletimize ve milletimize hayırlı bir bakan olmasını temenni ederim" diye konuştu. - Babası, Elvan'ın bakan olduğunu göremedi Eşinin, 31 Mart 2013'te vefat ettiğini hatırlatan Anne Elvan, şunları kaydetti: "Eşim, vefat etmeden bir gün önce bana 'Lütfi'yi çağır' dedi. Telefon açtım çağırdım. Oğlum, işinin yoğun olmasına rağmen akşamüstü geldi. Oturduk. gece yarısı yattık. Babası Lütfi'ye 'başımda otur ve beni oku oğlum' demiş. Lütfi'de gece 03.00'e kadar kadar okumuş. Bir ara elektrikler gitmiş. Oğlum da okumayı bırakmış. Bu sırada eşimin ilacını vereyim diye ben de uyandım. Eşimin, nefesinde darlık olduğunu fark ettim. Lütfi'yi çağırıp, oksijenini takalım dedim. Koltuğa yatırırken bir anda vefat etti. Neye uğradığımızı şaşırdık. Çok üzüldük. Sonra Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, oğlumun bakan olduğunu açıklayınca 'babasına kısmet olmadı' dedim. Rahmetli babası, Lütfi'nin bakan olmasını çok istiyordu. Hep 'Oğlum sen çalışkansın, daha bakan olmayacak mısın?' derdi. Fakat kısmet değilmiş. Oğlunun bakan olduğunu göremedi. Ancak, oğlu yanındayken vefat etti." - "Kardeşimle hep gurur duyduk" Lütfi Elvan'ın ablası Hayriye Servi de kardeşi Elvan'ın bakan olmasından duydukları mutluluğa dikkati çekerek, "Lütfi, kardeş olarak da insan olarak da her zaman dürüst, çalışkan, güvenilir bir insan oldu. Hep gurur duyduk. Şimdiye kadarki yaptığı görevlerde hep başarılı oldu. Bakanlığının da devletimize, milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı. Yeğeni Sena Elvan ise amcasının yeni görevinden dolayı şaşırdığını ve çok sevindiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz