Oğlunun Hatıralarını Adına Yaptırdığı Şehit Evinde Yaşatıyor

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde vatani hizmetini yaparken terör örgütü PKK mensuplarınca önceden döşenmiş mayının patlaması sonucu...

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde vatani hizmetini yaparken terör örgütü PKK mensuplarınca önceden döşenmiş mayının patlaması sonucu 8 Mayıs 2010 tarihinde şehit olan Emrah Aktaş’ın anıları, babası tarafından yaptırılan şehit evinde yaşatılıyor. Oğluna düşkünlüğüyle bilinen şehidin babası Sami Aktaş'ı yakınları 'yılın babası' adayları arasında görmek istiyor.

Ordu’nun Ulubey ilçesi Ören köyünde yaşayan şehidin babası Sami Aktaş, "Oğlumun eşyalarını atamazdım." diyerek, askeri elbiselerinden okuduğu kitaplarına kadar oğlunun bütün özel eşyalarını yaptırdığı şehit evinde muhafaza ediyor. Baba Aktaş, oğlunun sağlığında şu an şehit evinin olduğu yere ev yapmak istediğini bu yüzden de bir nevi onun vasiyetini yerine getirmiş olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Şehit evi, devletin şehit olan Emrah Aktaş'ın ailesine gönderdiği para ile yaptırıldı. Birinci katta bekleme ve dinlenme amaçlı bir salon, ikinci katta ise şehit Emrah Aktaş’ın özel eşyaları bulunuyor. Şehidin patlama esnasında kolunda olan saat, şehit evini gezenlere duygulu anlar yaşatıyor. Şehit evi ve mezarının bir arada olduğu mekânı her gün ziyaret eden baba Aktaş, alanda yapılacak iyileştirme çalışmaları için destek aradığını da sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: