Oğlunun Kalbini Bağışlayan Babadan "organ Bağışı" Çağrısı

Adana'da tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşince kalbi Diyarbakır'da yaşayan 3 yaşındaki Melek Özcan'a nakledilen 6 yaşındaki Utku Yücel'in babası

Adana'da tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşince kalbi Diyarbakır'da yaşayan 3 yaşındaki Melek Özcan'a nakledilen 6 yaşındaki Utku Yücel'in babası Kemal Yücel, organ bağışı çağrısında bulundu.

Diyarbakır'da yaşayan Özcan ailesini ziyaret ettikten sonra Adana'ya dönen Yücel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun kalbini taşıyan Melek ile karşılaşmasında karmaşık duygular yaşadığını belirtti.

"Melek bebeği" ziyareti sırasında bir yanda sevinç bir yanda da hüzün yaşadığını vurgulayan baba Yücel, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Dalgın, soru işareti bulunan bir bakışı vardı. 'Bu kim' diye bakıyordu ama kaçmıyordu, yabancılık göstermiyordu. Onun iyi olduğunu gördüm, koşup oynuyordu. O minik parmakları öptüm. Oğlumun kalbini dinledim. Oğlum hayattayken birbirimizin kalbini dinlerdik. Onunla özel bir iletişimimizdi. O anı tekrar Melek'te yaşamak istedim. Gözlerimi kapattım, aklıma zaten oğlum geliyordu. Utku oradaydı, onun kalbinin atışını duydum, onu hissettim."

Melek Özcan'ın ailesinin de kendisini çok iyi karşıladığını anlatan Yücel, bundan sonra sık sık yanlarına gidip Melek'i ziyaret edeceğini, onun yanında oğlunu hissettiğini söyledi.

Organ bağışı konusunda herkesin duyarlı olması gerektiğini dile getiren Yücel, şunları kaydetti:

"Organ bağışının önemini anlatmama gerek yok. Yaşadığım duygulardan örnek vermek istiyorum. Evladımın kalbi nakledildikten sonra Melek bebeği hastanede görmeye gittiğimde, gözlerimin içine baktı. 2-3 dakika sadece bakıp, tebessüm etti. Görevli hemşire seslenmesine rağmen duymadı, sadece gözlerimin içine baktı. Hemşire ile yürürken her adımın ardından bana bakıyordu. Çünkü o kalp hissetti beni, buna inanıyorum. Bu duyguları yaşamaları bile organ bağışı için önemli bir nedendir. Tüm insanların öncelikli görevinin organ bağışı olduğunu düşünüyorum. Belki kendileri üzüldü ancak bir başkası da üzülmesin. Bilsinler ki bağışlayacakları organla yeni hayatlar kurulacak. Bunların bir parçası olacak."

Reklam
Reklam

Muhabir: Aykut Ünlüpınar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: