"Öğrenci affının kapsam ve süresi genişletilmeli"

ANKARA (ANKA) - Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Milli Eğitim Bakanlığı'nca hazırlanan "öğrenci affı" taslağının son 8 yılı kapsamasının ihtiyaca cevap vermeyeceğini söyledi. Avcı, affın süre ve kapsam açısından genişletilmesini ve 1981-2008 yıllarını kapsamasını istedi.

BES Genel Başkanı Avcı yaptığı açıklamada, af bekleyen bir milyona yakın öğrenci bulunduğunu ancak affın son 8 yılı kapsaması halinde 250 bin kişinin bu aftan yararlanabileceğini belirtti. Affın süre ve kapsam açısından daha geniş tutulması gerektiğini vurgulayan Avcı, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Öğrenci affının son 8 yılı kapsaması ihtiyaca cevap vermeyecek, rahatsızlıklar devam edecektir. Şu anda birçok kişi askerlik, iş ve eğitim sorunu yaşadığı için öğrenimlerine devam edemiyor. Bu yüzden öğrenci affının 1981-2008 yıllarını kapsaması gerekmektedir. Hükümet konu eğitim olduğu için af konusunda daha cömert ve kucaklayıcı davranmalıdır. Eğitim ile ilgili istatistiklerde arka sıralarda yer alan ve eğitim hakkı konusunda ciddi sorunları bulunan Türkiye'nin, eğitim almak isteyen insanların önündeki engelleri kaldırması gerektiği gibi teşvik edici bir politika izlemesi kaçınılmaz olmalıdır. Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın öğrenci affı konusuna el atarak, affın gerek süre, gerekse kapsam açısından geniş tutulmasını sağlaması gerekmektedir." (ANKA)