Öğrenci gelmesin, para gelsin yeter

Onbinlerce TL’nin sadece 1 öğretim görevlisinin hesabına aktarıldığı iddia ediliyor

LPG’li araçlara sızdırmazlık raporunun verildiği Fakülte’de döner sermayeye aktarılan onbinlerce TL’nin sadece 1 öğretim görevlisinin hesabına aktarıldığı iddia ediliyor

ÖĞRENCİ GELMESİN, PARA GELSİN YETER!

İki yıldır öğrenci alamayan ve sürekli kan kaybeden fakültede yönetim “akademik başarı” yerine “akademik paylaşımın” derdine mi düştü?

TARSUSLU hayırseverlerin verdiği yüzbinlerce TL para ile okul inşaatı yapılan ve açıldığında “Tarsus’un makus talihini yenecek ve kentin sosyal yönden hareketlenmesini sağlayacak” gözüyle bakılan Mersin Üniversitesi’ne bağlı Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi’nde ilginç olaylar yaşanıyor.

Reklam
Reklam

Fakültenin Makine Eğitim Bölümü bünyesinde bulunan ve geliri döner sermaye işletmesine aktarılan LPG’li araçların bakım ücretlerinden; ilgili öğretim görevlilerine aktarılması gereken katkı payının sadece bir öğretim görevlisine aktarıldığı öğrenildi. Alınan bilgiye göre fakültede görevli olan Doç. Dr. A.K.’nin hesabına, her ay yapılan işlemlere göre; yönetimin oluruyla, 10 ile 15 bin TL arasında para aktarıldığı kaydedildi.

İki yıl önce mevzuat gereği kapanma kararı alınan ve bu nedenle iki yıldır yeni öğrenci almayan Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi’nde yaşanan bu olay yine aynı bölümde görev yapan ve kendisine katkı payı verilmeyen Makine Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. M.K.K. tarafından Mersin 2. İdare Mahkemesine taşındı.

M.K.K.’nın, bölüm başkanı olarak Fakülte yönetimi tarafından kendisine pay verilmemesinin ve sadece öğretim üyesi olan A.K.’ye tüm paranın aktarılmasının, ayrıca yönetimin sessiz kalmasının oldukça manidar bir durum olduğunu ve olayı mahkemeye taşıdığı öğrenildi.

Bilindiği üzere Mersin Üniversitesine bağlı Teknik Eğitim Fakültesi yönetim kurulunda Dekan Prof. Dr. Y. Gürcan Ültanır’ın yanı sıra 6 öğretim görevlisi daha bulunuyor. Yönetimin döner sermaye katkı payının tamamını fakültede personel olarak bulunan Doç. Dr. A.K.’nin hesabına aktarması kafalarda soru işaretlerinin doğmasına neden oluyor.

Reklam
Reklam

Bilindiği üzere fakülte üst yönetimi her ay maaşlarına ek olarak devletten eğitim ve öğretim tazminatları alıyorlar. Döner sermayeden pay alan öğretim görevlilerinin tazminat ücreti alma hakkı ortadan kalkıyor (!) Mahkemenin vereceği karar merakla beklenirken, sürekli olarak öğrenci kaybeden Teknik Eğitim Fakültesi’nde eğitim başarılarının yerine bu tip olayların ortaya çıkması Tarsus açısından oldukça düşündürücü bir durum olarak göze çarpıyor…

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz