Öğrenci gizli oylamayla belirlendi

Erzurum - Erzurum Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, TBMM'de konuşma yapan öğrencinin, gizli oylama sonucu Erzurum'u temsil hakkını kazanarak, Ankara'ya gönderildiğini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Budak, "Öğrencimizin Ankara'da yaptığı konuşmayı bilmiyorum. Buradaki gizli oylama sonucu Erzurum'u temsil hakkını kazandı" dedi.
Bu arada, Erzurum Anadolu İmam Hatip Lisesi 11. sınıf öğrencisi İbrahim Seyhan'ın 13 Ekim 1985 tarihinde Erzurum'un Pasinler İlçesi doğumlu olduğu, ortaokulu bitirdikten 2 yıl sonra 17 yaşında iken İmam Hatip Lisesi'ne kayıt yaptırdığı öğrenildi.

Reklam
Reklam

Liseye kayıt olmak için 19 yaş sınırı olduğundan, Seyhan'ın yaş durumunda sorun yaşanmadığı kaydedildi. Erzurum İmam Hatip Lisesi okul yönetimi ve öğrenci İbrahim Seyhan ise konu ilgili açıklama yapmak istemediklerini söylediler.

Öte yandan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda TBMM'de başkanlık koltuğuna oturan Seyhan'ın Meclis İç Tüzük gereği "en yaşlı üye" sıfatıyla geçici başkan olarak bu koltuğa oturduğu öğrenildi.