Öğrenci servisi takla attı: 6 yaralı

ANKARA (İHA) - Ankara'da öğrenci taşıyan servis minibüsünün aşırı hız nedeniyle takla atması sonucu 6 kişi yaralandı. Minibüsün altında kalan öğrencileri kaza yerinde bulunan dükkan sahipleri kurtardı.

Edinilen bilgiye göre, Gazi Anadolu Lisesi öğrencilerini taşıyan Ahmet Tamer (53) idaresindeki 06 C 6710 plakalı servis minibüsü Dikmen İlker 1. Cadde 5. Durak yokuşunda aşırı sürat ve dikkatsizlik sonucu takla attı. Yokuş aşağı süratli bir şekilde inen servis minibüsünün sürücü Tamer direksiyon hakimiyetini kaybedince aracı yol kenarında bulunan bahçe duvarına çarptırdı. Çarpmanın etkisi ile takla atan aracın altında kalan öğrenciler çevrede bulunan esnafın yardımlarıyla minibüsün altından çıkartıldı. Kazada 2'si ağır 5 öğrenci ile servis minibüsü sürücüsü Tamer yaralandı. Yaralı öğrenciler olay yerine çok yakın olan Diyanet İşleri Vakfı'na bağlı 29 Mayıs Tıp Merkezi'nden çağrılan ambulanslarla Tıp Merkezi'ne kaldırıldı. Durumları ağır olan 2 öğrenci Gazi Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. 29 Mayıs Tıp Merkezi'nde tedavi gören Ahmet Emin Topaş, Işıl Kutluay ve Fatma Burcu sürücünün biraz süratli olduğunu ancak kaza sırasında yola çıkan yaşlı bir kadına çarpmamak için direksiyonu bahçenin bulunduğu yöne kırdığını söyledi.

Reklam
Reklam

Sürücü Ahmet Tamer ayaktaki tedasinin ardından Dikmen Polis Karakolu ekipleri tarafından gözaltına alındı. Kazayı duyan öğrencilerin arkadaşları ve aileleri hastaneye gelerek durumları hakkında bilgi aldı. Acil serviste çocuklarının durumlarını gören bazı anneler ise gözyaşlarını tutamadı.

Kazayı gören vatandaşlar ise minibüs sürücüsünün çok süratli olarak yokuşu indiğini ve daha sonra direksiyon hakimiyetini kaybettiğini söyledi. Bazı vatandaşlar ise kazanın yaşandığı yolun kazaya neden olduğunu ifade etti.