Öğrenci Servisleri Denetlendi

Nazilli'de okulların açılması ile birlikte rutin denetleme yapan İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri özellikle...

Nazilli'de okulların açılması ile birlikte rutin denetleme yapan İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri özellikle öğrenci servislerini denetleyerek öğrencilerin güvenliklerinin tam olup olmadığına baktılar. Çok sayıda sürücüye de ceza yazan ve bazı araçları trafikte men eden ekipler amaçlarının ceza yazmak değil sürücü ve yolcularının can güvenliğini sağlamak olduğunu ifade ettiler. 4 ayrı noktada denetleme yapan ekipler 42 öğrenci servisinin 11 tanesine toplam 3 bin 040 TL para cezası yazarken bir aracı trafikten men ettiler. Bir sürücünün ise ceza puanı 100'e ulaştığı için ehliyetine 6 ay süreyle el konuldu. Çalışmalar sonucunda ilçede meydana gelen özellikle motosiklet kazalarının yüzde 45 oranında düştüğü belirtildi. İlçe Emniyet Müdürü İlyas Karpınar; “Vatandaşımızın sağlığı ve huzuru için denetimlerimiz sürecek” dedi.

Reklam
Reklam

DENETİMLERLE KAZALAR AZALIYOR

Nazilli ilçe Emniyet Müdürü İlyas Karpınar; “Trafik ekiplerimiz öğrencilerimizin güvenlikleri açısından haftanın 5 günü sabah 07.00-08.30 saatleri arasında şehrimizin değişik ana güzergahlarında şehir girişlerinde trafik yönünden kontrollerini sürdürmektedirler. Amacımız ceza uygulamak değil, sürücülerimizin trafik kurallarına uymalarını sağlamaktır. Vatandaşlarımız polisi sadece ceza yazan bir devlet görevlisi gibi değil, trafik kazalarını önleyerek insanların en kutsal hakkı olan yaşam hakkını koruyan ve trafiği düzenleyen bir kamu görevlisi olduğunu bilmelerini isteriz” dedi.

Özellikle motosiklet kullanımlarında kaskın büyük önem arz ettiğini ifade eden Karpınar, “Kask kullanımı kaza sonucu ölüm ve ağır yaralanmaları yüzde 45 oranında azaltıyor. Alkol, ölümlü kazaların başlıca nedeni, kavşaklarda meydana gelen kazaların yüzde 20'si kural ihlalinden kaynaklanıyor. Kazaları önleme ve kurallara uyumun sağlanması için denetimlerimiz sürecek” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz