Öğrenci Sütleri Haftalık Gelecek

"Okul Sütü Programı" kapsamında dağıtımlar Mayıs ayı içerisinde başlayacak. Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü düzenlediği...

"Okul Sütü Programı" kapsamında dağıtımlar Mayıs ayı içerisinde başlayacak. Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü düzenlediği bir toplantı ile dağıtımlar hakkında okul idarecilerini bilgilendirdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'yla işbirliğinde düzenlediği "Okul Sütü Programı" kapsamında süt dağıtımına Mayıs ayı içerisinde başlanacak. Yapılacak dağıtımlar öncesi Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 27 Nisan Cuma günü Milas Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Çok Amaçlı Salonu'nda "Okul Sütü Programı" hakkında toplantı düzenlendi. İlçemizdeki anaokulu ve ilköğretim okulu yöneticilerinin katıldığı toplantının sunumunu konu hakkında daha önce bakanlığın düzenlediği seminere katılan Semiha Altunkan İlköğretim Okulu Müdürü Şükrü Karaköse yaptı.

Reklam
Reklam

Dağıtımlarda icmal tutarak dağıtım yapılacağı vurgusunu yapan ve özel okullar hariç ana sınıfı ve 1ve 5. Sınıflar arası öğrencilere, bu eğitim öğretim yılı sonuna kadar süt dağıtımı yapılacağını belirten Karaköse, "Programın amacı, özel okullar hariç, anasınıfından itibaren beşinci sınıf öğrencileri dahil olmak üzere; okul öncesi ve ilköğretim okulu öğrencilerine uzun ömürlü kutu süt dağıtılarak, çocukların dengeli beslenmesini sağlamak suretiyle gelişme oranlarını arttırmak ve arz fazlası sütün değerlendirilerek üretimde istikrarı sağlamak" dedi.

Salonda bulunan okul yöneticilerine, süreç içerisinde yürütmeleri gereken çalışmalar hakkında bilgi aktararak sunumunu sürdüren Karaköse, "çalışmalarla ilgili hazırlanan afişleri öğrencilerin görebileceği uygun yerlere asmamız, öğretmen ve öğrencilere program konusunda eğitim vermemiz, program hakkında velileri bilgilendirmemiz gerekiyor. Süt alerjisi veya süt içilmesinden kaynaklanan rahatsızlıkların gelişmesi durumunda sınıf öğretmeni tarafından Süt İçilmesi Sonrası Oluşan Şikayet Formunun doldurulması, velileri ve sağlık uzmanları aracılığıyla süt alerjisi veya laktoz intoleransı olduğu tespit edilen öğrencilerin, il - ilçe Millî Eğitim Müdürlüğü vasıtasıyla İl Sağlık Müdürlüğüne bildirilmesi ve bu öğrencilerin program dışında tutulması, süt içim zamanının belirlenmesi, içilmeyen sütlerin iade tutanağı ile iade edilmesini sağlamak yine okul yöneticilerimizin ve öğretmenlerimizin görevleri arasında" dedi.

Reklam
Reklam

Program kapsamında, ilçemizde bulunan toplam 67 okulda eğitim öğretim gören 9 bin 23 öğrenciye süt dağıtılması planlanırken hafta da 3 gün 6,7 ve 8. Sınıflara da dağıtım yapılacağı bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: