Öğrenci Tarım Kongresi Başlıyor

Erciyes Üniversitesi'nde düzenlenecek olan Tarım Kongresi başlıyor.

Erciyes Üniversitesi'nde düzenlenecek olan Tarım Kongresi başlıyor.

ERÜ Ziraat Fakültesi öğrencilerinin düzenlediği Tarım II. Ulusal Tarım Öğrenci Kongresi 10-12 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek. ERU Ziraat Fakültesi öğrencilerinin organize ettiği kongrede ziraat mühendisliği öğrencilerinin sorunları, tarımda güncel konular ve politikalar ve bilimsel konular tartışılacağı kongrenin açılışı 10 Mayıs'ta saat 09.00'da Sabancı Kültür Sitesi'nde yapılacak.

Kongrede ele alınacak başlıca konular, Ziraat Mühendisi Eğitimi ve İstihdamı, Küresel Isınma ve Tarım Üzerine Olası Etkileri, Tarımda Alternatif Enerji Kaynakları, Kırsal Kalkınma Politikaları ve Tarıma Büyük Sermayenin Girişi ve Etkileri, Hayvansal Üretimde Son Gelişmeler başlıca tartışma konuları olacak.

Reklam
Reklam

Kongrenin son toplantısında Kaytaş, Saray çiftliği ve Meyfit şirketlerinin temsilcileri 'nasıl ziraat mühendisi istiyoruz' panelinde istihdam ettikleri ziraat mühendislerine beklentilerini anlatacak ve öğrencilerin iş yaşamı ile ilgili sorularını yanıtlayacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz