Öğrenci ve velileri okul telaşı sardı

Okul alışverişlerini bayram alışverişiyle birleştiren öğrenci ve veliler, kampanyalı satışlar yapan esnafı tercih ediyor.

Bursa'da okul alışveriş telaşı erken başladı. Okul alışverişlerini bayram alışverişiyle birleştiren öğrenci ve veliler, kampanyalı satışlar yapan esnafı tercih ediyor.

Öğrencileri yeni eğitim ve öğretim dönemi heyecanı sararken, velilerde ise ekonomik bir telaş var. Ramazan Bayramı alışverişinde okul alışverişini de aradan çıkarmak isteyen veliler, Sönmez İş Sarayı'nı tıklım tıklım doldurdu. Okul kıyafetleri ortalama 50 ila 120 lira arasında değişirken, kırtasiye ve ulaşım masrafları da eklendiğinde okul harcamaları ailelerin bütçelerini zorluyor. Okul ve bayram alışverişi için kara kara düşünen velilere esnaf da destek oluyor. Fiyatlar konusunda sıkıntı yaşayan veliler, kampanya ve taksit yapan esnafı tercih ediyor.

Reklam
Reklam

Bazı mağazalar alışveriş yapan müşterilere 12 aya kadar taksit imkanı sunarken, bazı mağazalar müşterilerine okul çantası, beslenme çantası gibi çeşitli hediyeler veriyor.

Önlük fiyatlarında geçen yıla nazaran fazla değişiklik olmadığını ifade eden esnaf, piyasadaki hareketliliğin eylül ayında artarak devam edeceğini, asıl canlılığın bayram sonrasında yaşanacağını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz