Öğrenci ve velilerin taşımalı sistem isyanı

ANTALYA (İHA) - Antalya'nın Akseki İlçesi'ne Bağlı Kuyucak Beldesi'nde ilköğretim okulunun 2. kademesinin taşımalı sisteme geçmesi üzerine veliler çocuklarını okula göndermeyerek eylem yaptı.

Kuyucak İlköğretim Okulu bahçesinde toplanan yaklaşık 400 kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla ve pankartlarla İlçe Milli Eğitim Müdürü'nü ve kaymakamı protesto etti. "Okulumuzu istiyoruz", "Haydin kızlar davara", "Taşımalıya aldılar araç yok", "Bakanım sizi utandırdılar" yazılı pankartlar taşıyan öğrenci ve veliler, belediye binasının önüne kadar yürüyüş yaptı.

Reklam
Reklam

Vatandaşların ve velilerin yanına gelerek bir konuşma yapan Kuyucak Belediye Başkanı Dursun Hamdi Öz, "Okulumuz geçen yıl kapanacaktı, kendi girişimlerimizle okul kaldı. Bu yıl söz verilmesine rağmen kapatılma kararı çıktı. Ben de bir eğitimci, emekli öğretmen ve bir mülki amir olarak çok üzüntülüyüm" dedi.
Kuyucak halkı olarak okul sorununu çözmek için İlçe Milli Eğitim Müdürü ile görüştüklerini, kaymakamı ziyaret ettiklerini ancak bir sonuç alamadıklarını ileri süren veliler ise "Bizlere sahip çıkmayan Akseki İlçesi'nden referandumla ayrılıp İbradı İlçesi'ne bağlanmayı düşünüyoruz" dedi.

Okulun 2. kademesinin açılmaması durumunda AK Parti Kuyucak Belde Teşkilatı yönetimi ve Belediye Meclis üyelerinin istifa edecekleri bildirildi.