Öğrenci Velilerine Yaş Rehberliği Semineri

Salihli Mehmet Akif İlköğretim Okulu’nda velilere, 7-19 Yaş Aile Rehberliği programı adı altında seminer verilmeye...

Salihli Mehmet Akif İlköğretim Okulu’nda velilere, 7-19 Yaş Aile Rehberliği programı adı altında seminer verilmeye başlandı.

Okul Rehber Öğretmeni Selma Çakar, eğitimin haftada iki gün olmak üzere 8 hafta süreceğini söyledi. Okulun konferans salonunda tüm velilerin katılımına yeterli yer olmadığı için ilk etapta eğitime 25 velinin katıldığını söyleyen Okul Müdürü Mehmet Kocatürk, “Düzenlenen bu eğitim programında hedef anne, baba, çocuk ve ergen ilişkisini güçlendirerek çocuğun var olan potansiyelinin gerçekleştirilmesini sağlamaktır. Genel felsefesi ise, çocuk haklarına, cinsiyet ayrımcılığına karşı duyarlı olmak, kişisel güçlenmeden yola çıkarak, toplumsal güçlenmeye katkı sağlamak, ayrıca içinde yaşadığımız kültürdeki ailenin güçlü yanlarına duyarlı ve uygun olmayı hedeflemektedir. Proje Türkiye Cumhuriyeti tarafından Avrupa Birliği’nin mali katkısı ve UNİCEF’in teknik desteği ile yürütülmektedir. Proje 14 ilde pilot uygulamalarına başlamış ve 2012 yılından itibaren 63 ilde uygulanmaya devam etmektedir. Eğitimimizin ikinci etabını ikinci dönem açmayı hedefliyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: