Öğrenci yurdu inşaatı çöktü: 1 ölü, 3 yaralı

BURSA (İHA) - Bursa'nın Görükle İlçesi'nde bir yurt inşaatında, beton kalıplarını destekleyen iskelenin yetersizliği yüzünden yeni dökülmüş beton bloklar çöktü. Kazada bir inşaat işçisi hayatını kaybederken, 3 işçi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, kaza saat 13.00 sıralarında Bursa İzmir Yolu üzerindeki bir yurt inşaatında meydana geldi. Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü yakınlarındaki bir yurdun arkasında inşa edilen ek binada, işçiler çalışırken göçme meydana geldi. 5. kat betonları, kalıpları tutan metal iskelelerin yetersizliği sebebiyle büyük bir gürültüyle çöktü. 5 katlı binanın merdiven sahanlığı kısmının kalıplarını çakmaya hazırlanan işçiler, çöken 5. kat blokları altında kaldı. Kazada 30 yaşlarında soy ismi belirlenemeyen Mustafa isimli inşaat işçisi olay yerinde hayatını kaybetti.

Reklam
Reklam

Beton bloklar altında ağır yaralanan bir işçi, olay yerine kısa sürede ulaşan Sivil Savunma Müdürlüğü Arama Kurtarma Birliği ekipleri ile AKUT ekiplerinin ortaklaşa çalışmasıyla çıkartılarak hastaneye kaldırıldı. Çökme sırasında biri başından olmak üzere hafif yaralanan 2 kişi de Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Jandarma, yaralıların kimliklerini belirlemeye çalışıyor.

Beton bloklar altında hayatını kaybeden işçinin cesedini çıkarma çalışmaları devam ediyor.