Öğrenci Yurdu Inşaatı Sürüyor

Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından Bursa'nın Orhangazi ilçesinde yaptırılan kız yurdunun 4 ayda bitmesi...

Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından Bursa'nın Orhangazi ilçesinde yaptırılan kız yurdunun 4 ayda bitmesi planlanan kaba inşaatı 86 günde tamamlandı. Hayırseverlerin desteği ile yapılan yurt çalışanlarına kaba inşaatın tamamlanması onuruna yemek verildi. İnşaatın terasına Türk Bayrağı dikildi.

Geçtiğimiz Nisan ayında temeli atılan kız öğrenci yurdunun çalışmaları hızla ilerliyor. Orhangazi’nin tartışmalı projelerinden Huzurevi’ni yaptıran derneğin gayrimenkullerinin bağışlandığı, Orhangazi Üniversitesi’ni yapan Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından yaptırılan yurt, 510 metrekare alana sahip ve 150 öğrenci kapasiteli olarak inşa ediliyor. Kız yurdu inşaatının kalfalığını yapan Yaşar Koç, kaba inşaatın 4ayda bitmesi planlanırken 86 günde tamamlandığını söyledi. Kabası bir ay erken inşaatta şimdi ise sıva çalışmalarının başlatıldığını belirten Yaşar Koç, ortalama 10 personel ile çalıştıklarını bildirdi. Koç, azimlerinden dolayı çalışanlara, desteklerinden dolayı da yöneticilere teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Yurt inşaatının planlanan süreden daha hızlı yükselmesinden sonra tamamlanan kaba inşaatın onuruna yemek verildi. Çalışan personel kısa bir mola ile özel bir öğle yemeği yedi. İnşaat çalışmalarına takip eden yetkililerinde yer aldığı yemekten sonra yurt inşaatın teras katına Türk Bayrağı asıldı.

Kız öğrenci yurdu özellikle Orhangazi’ye dışarıdan gelen kız öğrencilerin rahatlıkla kalabileceği bir kurum olacak. Tamamlandığında 150 öğrencinin kalabileceği, 1 giriş kat, 3 kat ve 1 terastan oluşan yurtta derslik, tam teşekküllü yemekhane, kütüphane ve her katında internet odası yer alacak. Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı’nın öncülüğünde inşa edilen yurt inşaatı hayırseverlerin bağışları ile yapılıyor. Yetkililer hayırsever vatandaşların duyarlı davrandığını ve destek olduğunu söylerken kız yurdunun Eylül’de hizmete açılmasını planladıklarını bildirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: