Öğrenciler 2,5 Ton Atık Pil Topladı

Sivas Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği ( TAP...

Sivas Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği ( TAP ) işbirliğinde ‘ Çevre Günleri’ etkinlikleri çerçevesinde bu yıl 2.’si gerçekleştirilen kentteki okullarda atık pil toplama kampanyasında, öğrenciler toplam 2,5 ton atık pil topladı.

Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen törenle en çok pil toplayan okullar ve öğrencilere ödüllendirildi.Törende konuşan 80. Yıl Orta Okulu Müdürü Rahmi Serin “ Sivas Belediyesinin yapmış olduğu kampanyadan dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Kampanyaya katılan bütün okullarımızı da tebrik ediyorum. Kampanyaya katılan okulların çoğu anaokulu gönül isterdi ki liselerimiz de bu kampanyaya katılsın, öğrencilerimiz büyüdükçe çevreye duyarlılıkları azalıyor çünkü. Aslında artması lazım ama bu böyle olmuyor. Bu vesileyle inşallah burada bulunan öğrencilerimiz büyüdükçe çevreye olan duyarlılıkları daha da artacaktır” dedi.

Reklam
Reklam

Melek Reşit Hanım Anaokulu Müdürü Funda Arkutçu, ise amaçlarının çocuklara çevre bilinci aşılamak olduğunu belirterek“ Burada ne kadar çok pil topladığımız değil ne kadar çok insana ulaşıp onlara da bu alışkanlığı kazandırdığımız önemlidir. Burada ödül almaktan çok çocuklarımıza temiz çevre bilincini yerleştirmek, diğer taraftan da çevresindeki insanlara çevre bilincini aşılamaktır” diye konuştu.

Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok ise atık pillerin insan hayatını olumsuz yönde etkileyen maddeler bulunduğunu kaydederek, “ İnsanlar var oldukça, toplumlar var oldukça eli öpülesi öğretmenlerimiz sizlere saygı duymamak mümkün değil. Allah sizleri daima var etsin. Çocuklarımızın yaptığı bu iş çocuk işi değil, büyüklerin yapmadığı işi yapıyorlar, çocuklarımızın hepsinin gözlerinden öpüyorum. Atık piller insan hayatını olumsuz yönden etkileyen maddelerdir. Bu maddeleri toprakla buluşturmadan bertaraf ederek, sizler hem kendi geleceğinizi hem de sizden sonra gelecek nesillerin geleceğini kurtarmak için yaptığınız bu çalışma takdir edilecek bir çalışmadır” dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından pil toplama kampanyasında derece giren okullara ve öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: