Öğrenciler 70 Metrekarelik Atatürk Portresi Yaptı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te yaklaşık 216 öğrencinin 108 tuvale çizdiği resimlerle 70 metrekarelik Atatürk portresi yapıldı.

GAZİANTEP - Gaziantep'te yaklaşık 216 öğrencinin 108 tuvale çizdiği resimlerle 70 metrekarelik Atatürk portresi yapıldı. Plastik Sanatlar Derneği'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında bir alışveriş merkezinde düzenlediği etkinlikte, öğrenciler, farklı boya tekniklerini kullanarak Atatürk portresi yaptı. Çalışma kapsamında öğrenciler, tuvallere pastel ve sulu boya ile Atatürk'ün portresinin bir bölümünü çizerek, üzerine milli duyguları yansıtan kelimeler yazdı. Daha sonra tuvaller birleştirilerek yaklaşık 70 metrekarelik portre oluşturuldu. Ressam Atanur Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, farklı bir çalışma yaparak büyük boyutta Atatürk resmi çizdiklerini söyledi. Her biri 80x80 santimetre ebadında 108 tuvale öğrencilerin resim çizdiğini belirten Doğan, "Resmimizin temel lekelerini atıyor, sonra çocuklara veriyoruz. Çocuklar da bu lekelerin üzerin cumhuriyet, Atatürk, 23 Nisan, egemenlik, Kurtuluş Savaşı benzeri temaları da işleyerek resim yapıyorlar" dedi. Her bir resimde ayrı bir öykü bulunduğuna işaret eden Doğan, çocukları 23 Nisan kutlamalarının ötesine geçirerek sanatla bütünleşmelerini sağlamayı amaçladıklarını ifade etti. Doğan, tuvallerin birleştirilmesiyle oluşturulan portrenin, yarınki şenlikte sergileneceğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: