Öğrenciler Ab Projelerini Belediye Başkanı Ünver’e Anlattı

Nevşehir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri AB tarafından finanse edilen Leonardo Da...

Nevşehir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri AB tarafından finanse edilen Leonardo Da Vinci Programı kapsamında hazırladıkları Diabet” konulu eğitim amaçlı projelerini Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’e aktardılar.

Nevşehir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Burhan Aşıcı başkanlığında okul öğretmen ve öğrencilerden oluşan heyet, Belediye Başkanı Hasan Ünver’i makamında ziyaret etti.

Aşıcı burada, Hayat Boyu Öğrenme Proğramı Leonardo Da Vinci Hareketlilik projesi çerçevesinde Nevşehir Sağlık Meslek Lisesi koordinatör öğretmenleri Hasan Dönmez ve Özay Özer tarafından öğrencilerle birlikte hazırlanan ‘Diabet’ konulu eğitim amaçlı proje ve uygulanış yöntemlerine ilişkin bilgilendirme yaptı.

Reklam
Reklam

Aşıcı, son yüzyılın en temel hastalıklarından biri haline gelen Diabet konusunda değişik ülkelerde yapılan tedavi yöntemlerini daha yakından gözlemleme ve bu konuya ilişkin bilgilerin öğrencilerce paylaşılmasına ilişkin olarak AB tarafından desteklenen projenin başarılı şekilde uygulandığını belirtti.

Haziran ayı içerisinde 16 öğrencinin bu konuya ilişkin olarak İşveç’deki çeşitli sağlık kuruluşlarında l aylık bir eğitime katılacaklarını dile getiren Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Burhan Aşıcı, bu süreçte de Nevşehir’i en kapsamlı şekilde tanıtmayı hedeflediklerini ifade etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Hasan Ünver, projenin çocukların daha etkin bilgilerle donatımına katkı sağlamasını umduğunu belirtti.Ünver, Haziran ayı içerisinde gerçekleşecek eğitim gezisi ile Kapadokya bölgesinin İsveç’de tanıtımına yönelik çalışmalara da her zaman katkı sağlamaya hazır olduklarını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: