Öğrenciler Barış İçin Güvercin Ve Balon Uçurdu

Bursa’da, ilköğretim ve lise öğrencileri, okulun ilk gününde havaya beyaz balon ve güvercin salarak, son...

Bursa’da, ilköğretim ve lise öğrencileri, okulun ilk gününde havaya beyaz balon ve güvercin salarak, son günlerde artan terör olayları ile dünyada yaşanan huzursuzluğa dikkat çekti.

Erken saatlerde okula gelen öğrencileri eğitim ve öğretim yılının ilk gününde aileleri yalnız bırakmadı. Okulun bahçesinde toplanan lise ve ilköğretim öğrencilerinin mutluluğu yüzlerinden okunurken, okula yeni başlayan 1. sınıfların heyecanı hareketlerinden anlaşılıyordu. Okulun ilk günü öğrenciler öğretmenleriyle beraber hazırlık yaparak dünyaya barış mesajı verdi. Öğretmenler tarafından hazırlanan beyaz balonlara çocuklar son günlerde artan terör olaylarını ve dünyada yaşanan gelişmeler hakkında düşüncelerini yazıp balonlara bağladı. Öğrenciler, 10’dan geriye sayılarak ellerinden bulunan 850 balon ve 7 beyaz güvercini havaya atarak bütün dünyaya dostluk mesajı verdi. Güvercinler ve balonlarla birlikte ortaya renkli görüntüler çıktı. Bazı veliler bu anı fotoğraf çekerek kayıt altına aldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz