Öğrenciler, Başkanı Ve İşadamını Terletti

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, özel bir dershanenin düzenlediği ‘Gençlik Paneli’ne konuşmacı olarak katılan Ayvalık Belediye Başkanı...

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, özel bir dershanenin düzenlediği ‘Gençlik Paneli’ne konuşmacı olarak katılan Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ve Ayvalıklı İşadamı Ahmet Sucu, öğrencilerinin yönelttiği soruları yanıtladı.

Ayvalık’ta eğitim ve öğretim alanında elde ettiği başarılarla tanınan Fen Bilimleri Dershanesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan panel, televizyon ekranındaki tartışma programlarını aratmadı. Ayvalık Fen Bilimleri Dershanesi Şubesinin toplantı salonunda gerçekleşen panele; Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ile ilçenin sevilen ve yardımsever kişiliği ve kurduğu Özgün Zeytinyağı firmasıyla ülke ve dünya genelinde büyük bir ticari başarı yakalayan Ahmet Sucu konuşmacı olarak katılırken, panelde dershanenin sorumlusu Selin Jale, dershane müdürü Okay Güler, Ayvalık’ın başarılı ve çalışkan işadamlarından Ali Nazlı, Kırlangıç-Komili Firmasının Ayvalık Bölge Müdürü Mehmet Cavlı, dershane öğretmenleri, ilçede faaliyet gösteren lise ve ortaokul müdürleri ve çok sayıda dershane öğrencisi hazır bulundu.

Reklam
Reklam

Öğrencilerin sosyal aktivitelerinin arttırılması ve öğrencilerin sosyal hayattaki çevresinde olup biten olaylara farkındalıkların arttırılmasını amaçlayan panelde son yıllarda Ayvalık’ın özellikle alt yapı sorunlarına el atmasıyla dikkatleri üzerinde toplayan Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen’e, yaptığı çalışmalar yöneltilirken, İşadamı Ahmet Sucu’ya da başarısının sırrına ilişkin sorular soruldu. Oldukça sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleştiği gözlenen panelde, konuşmacılardan Ahmet Sucu, genç öğrencilere sevdikleri işi yapmalarını tavsiye etti.

“BEN KENDİMİ BSO MECLİS BAŞKANLIĞINA YAKIŞTIRAMADIM”

Türkçeyi iyi kullanmanın önemine işaret eden Ahmet Sucu, başarının anahtarının özgüven, girişimci ruh ve çok çalışmakta olduğunu vurguladı. Öğrencilere çalışmanın önemini aktaran Sucu, bireylerin hayata dair isteklerine kavuşabilmek için her şeyden önce bu taleplerini elde etme isteğini taşımalarının önemine işaret etti. Ayvalıklı işadamı Ahmet Sucu’nun, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Balıkesir Sanayi Odası seçimlerinde Meclis Başkanı seçilmesine rağmen, bu görevi birkaç dakika sonra iade etmesinin de açıklamasını, “Çünkü sağlam bir yabancı dil alt yapım yoktu. Çok sağlam bir üniversite alt yapım yoktu. Ben kendimi o makama yakıştıramadım” şeklindeki sözleri panele adeta damgasını vurdu.

Reklam
Reklam

“AYVALIKIN GELECEĞİ KÜLTÜREL TURİZMDİR”

Panele katılan öğrencilerin sorularını yanıtlayan Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, ilçenin turizm gelirlerinden hak ettiği payı alabilmesi için kültürel turizmin önemine işaret etti. Ayvalık’ın kültürel turizm alanında yol alabilmesi için en önemli unsurun alt yapı eksikliklerinin tamamlanması olduğunu vurgulayan Türközen, “Ayvalık’ımız, turizm alanında birçok turizm merkezinin sahip olmadığı turizm çeşitliliğine sahip. İlçemizde tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerimizin yanı sıra gastronomi, su sporlarına müsait koşulları, bol oksijeni, zeytin ve zeytinyağı kültürü gibi bir çok alternatife sahip. Biz bu yüzden de özellikle bu çeşitliliği turizm alanında pazarlamak için kültürel turizmi ön plana çıkarmanın gerekliliğine inandık. Bu yüzden de öncelikli hedefimiz olan Kültürel Turizm temelinde yükselebilmek için gereken her türlü alt yapın sorunlarını çözümlemek için gayret gösterdik. Bun kapsamda ilçemizin kanalizasyonsuz noktası hemen hemen kalmadı. Bunun yanı sıra su ilçenin su ihtiyacını tam olarak karşılayabilmek için Altınova’daki su kuyularımızdan 3. bir su hattı daha çektik. Şu anda bu çalışmaların son etap çalışmalarını tamamlamak üzereyiz. Bundan sonra alt yapının dışında halkımızın yaşam standartlarını yükseltmek ve yaşam kalitesini arttırabilmek içi çalışmalar yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Öğrencilerin Ayvalık’ta gençlere yönelik eğlence merkezlerinin olmamasında yakınarak yönelttiği sorularda haklı olduğunu vurgulayan Türközen bu konuda da yatırımcıları ilçeye çekebilmek için tüm imkanları sunduklarının altını çizdi. Panel sonrasında görüşlerini aldığımız Ayvalı Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, öğrencilerin kendilerini çok iyi ifade edip, ayaklarının üzerine sağlam basmalarından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Gençlerimiz, kendi düşünceleri neyse onu söylüyorlar. Kendilerini tebrik ediyorum” dedi. Gençlerin sorularını oldukça mantıklı bulduğunu kaydeden Türközen, “Hele bazı sorular oldukça zordu diyebilirim. Mesela Ayvalıkta gençlerin yaşam alanlarının sınırlı olması gibi sorular karşısında zorlandık. Ama tüm bu sorunların çözümlenmesi için de çalışmalarımızın olduğunu kendilerine ifade ettik” diye konuştu.

Panel sonrasında görüşlerini aldığımız Ayvalık Fen Bilimleri Dershanesi Müdürü Okay Güler ve dershane sahibesi Selin Jale, öğrencilere daha öncesinde hiçbir soru hazırlatmadıkları halde, tamamen doğaçlama olarak konuşmacılara yönelttikleri soruların kalitesinden duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz