Öğrenciler Belediye Başkanını Terletti

Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, “Gündem Eğitim” projesi kapsamında gerçekleştirilen “Kariyer Günlerinde” Evronosbey Ortaokulu öğrencileriyle...

Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, “Gündem Eğitim” projesi kapsamında gerçekleştirilen “Kariyer Günlerinde” Evronosbey Ortaokulu öğrencileriyle bir araya geldi. Öğrenciler, belediye başkanına çeşitli sorular yönelterek hizmetler hakkında bilgi aldı.

Belediye Başkanı Süleyman Altınok, konuşmasına kendisini tanıtarak başladı. Hayat öyküsünü anlatan Altınok, “1999-2004 döneminde belediye başkanı seçildim. 2004’de seçimleri kaybettik. 2009 yılında yeniden kazanarak, şu ana kadar belediye başkanlığını yapıyorum. İnsanın doğduğu büyüdüğü bir yerde belediye başkanlığı yapması çok güzel bir duygu” dedi.

Reklam
Reklam

Belediye başkanı ve meclis üyelerinin seçimle göreve geldiğini, 5 yıl göreve yaptığını ifade eden Altınok, “Herkes belediyeden bir şey bekler, belediye yapsın ister” dedi.

Öğrencilerden Cem Besli, Dr. Cemal Özkan Caddesi'nin ne zaman bitirileceğini sordu. Bunun üzerine Başkan Altınok, “Şu an caddede 15 günlük bir gecikmemiz var, bizden kaynaklanmıyor. Yaklaşık 1,5 ay önce Tredaş’a caddede çalışma yapacağımızı bildirdik. İki adet trafo direği var. Onların değişmesi lazım. Bu direkler çalışmamıza engel oluyor. Kagir sokaktaki yağmur suyu kanalı çalışmamızı engelliyor. Bir süre daha bekleyip, ona göre çalışmamızı hızlandıracağız. Daha önce de benzer sıkıntılar yaşadığımız için bu caddede yaşayan insanlarımızdan 3 ay sabır istedik. Nisan sonunda bitireceğimiz caddenin belediyemize maliyeti yaklaşık 850 bin TL civarında olacak” diye konuştu.

Yaşanılan su sıkıntısı ile ilgili gelen soruyu yanıtlayan Altınok, “Bana yaz aylarında suları niçin kesmediğim söylendi. Şarköy’de 30 bin mesken var. Yaz nüfusumuz, kış nüfusunun 10 katı. Şarköy’ün bütün esnafı yazın gelmesini bekliyor. Ben, Ağustosta suyu kesebilirdim. Suyu kesmeye başladığımda bir anda 50 bin kişi giderdi. O zaman da bana suyu niçin kestin derlerdi. Böyle bir susuzluk yaşadık, bu bizim şansımız, bu kulağımıza küpe oldu. Bundan sonra hava raporuna bakacağız, Eylül ayından sonra suyu ona göre planlayacağız” dedi.

Reklam
Reklam

Çeşme suyunun içilebilmesiyle ilgili soruya Altınok, “Ben evimde çeşme suyu içiyorum. Göletteki suyumuz 4 kez işlemden geçtikten sonra şebekeye veriliyor. Sağlıklı ve güvenilir bir sudur” yanıtını verdi.

Evronosbey Ortaokulu Müdürü Ömer Ramazanoğlu, Belediye Başkanı Süleyman Altınok’a öğrencilerle bir araya gelmesinden dolayı teşekkür ederek, çiçek verdi. Altınok öğrencilere, “Bundan sonraki eğitim hayatınızda sizlere başarılar diliyorum. Mutlaka bir yabancı dil öğrenin” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: