Öğrenciler, Bitirme Tezleri Için Kendi Markalarını Oluşturdu

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu (MYO) Grafik Tasarım programı öğrencileri, bitirme...

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu (MYO) Grafik Tasarım programı öğrencileri, bitirme projesi olarak hazırladıkları marka ürünleri uzmanların beğenisine sundu.

Grafik tasarım programı öğrencileri, hazırladıkları birbirinden ilginç, Türk kahvesi, pasta markası, çikolata, maden suyu, meyve suyu ve baharata gibi yeni gıda markaları ile tam not alabilmek için yarışıyor.

Grafik Tasarım programı öğrencileri, bitirme projesi kapsamındaki çalışmalarını, bölüm hocaları ve sektör temsilcilerine sundu. Bir dönem boyunca gıda markaları üreten öğrenciler senaryo-logo-kurumsal kimlik-ambalaj-reklam ürünleri ve stanttan oluşan tüm aşamalarıyla projelerini juri karşısına çıkardı.
Teknik Bilimler MYO bahçesinde renkli bir festival havasında gerçekleştirilen etkinlikte markalarını görücüye çıkaran öğrencilerin heyecanı gözlerden kaçmadı.

Reklam
Reklam

JÜRİYİ GEÇEMEYEN BAŞARISIZ OLACAK

UÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Grafik Programı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehtap Sağocak, Grafik Programı öğrencilerinin bitirme projesini tamamladığını belirterek, “Bu sene öğrencilerimiz 10 yiyecek ve içecek gıda markası oluşturdu. Bu süreç tamamen senaryo üzerinden kurumsal kimlik, reklam çalışmaları, ambalaj, Web sayfaları ve stantlarla son bulan bir süreç. 3-4 aylık bir sürede bu markalar oluşturuldu. Bu gün de reklam ajanslarından gelen uzmanlara projelerin sunacaklar ve bu değerlendirme sonrasında başarılı olan öğrenciler okulu bitirmiş olacak.” dedi.
Bölüm hocalarının yanında her gruba bir ajans yetkilisinin koçluk yaptığını anlatan Sağocak, jüri üyelerinin ise reklamcılar derneğine bağlı sektör temsilcilerinin oluştuğunu söyledi.
Değerlendirme sonucunda jüriden olumsuz not alan öğrencilerini başarısızı sayılacağına değinen Bölüm Başkanı Mehtap Sağocak, “Özellikle gıda üzerine çalışıyoruz. Çünkü ambalaj fikri ön planda. Burada hem tattırma, hem de ambalaj konusunu ön plana çıkarmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

PATENT ALIP PİYASAYA SÜRMEK İSTİYORUZ

Bitirme projelerini büyük bir titizlikle hazırlayan öğrenciler ise kendi belirledikleri gıda ürünlerinden yeni markaları büyük bir tizizlikle beğeniye sundu.
Okul bitirme dersi olarak hazırladıkları bu projelerin kabul edilmesi ve desteklenmesi halinde patent alıp piyasaya sürmeyi istediklerini belirten öğrenciler, büyük emeklerle hazırladıkları yeni ürün markalarının jüri üyelerinden geçerli not alacağından emin.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz