Öğrenciler, Deprem Konusunda Bilinçleniyor

İzmit Belediyesi'nin verdiği eğitimler sayesinde öğrenciler deprem konusunda bilinçleniyor.

İzmit Belediyesi'nin verdiği eğitimler sayesinde öğrenciler deprem konusunda bilinçleniyor.

Jeofizik mühendisleri Faruk Küçük, Sait Yaşar ve jeoloji mühendisi Ayşegül Kural Ağdaş tarafından verilen eğitimlerde öğrencilere depremin değil sağlıksız yapıların can ve mal kayıplarına yol açtığı, Türkiye'nin deprem ülkesi olduğu hatırlatılarak deprem öncesi, deprem sırasında ve deprem sonrasında hayat kurtaracak önlemler konusunda bilgi veriliyor.

Zemin Araştırma Birimi'nce en son eğitim Türk Prelli İlköğretim Okulu ile Hızır Reis İlköğretim Okulu'nda verildi. Öğrenciler, anlatılanları büyük bir dikkatle dinleyip, depremle ilgili sorular sordular. Belediye Yetkilileri, şimdiye kadar 25 okulda 4610 öğrenciye deprem eğitimi verildiğini söylediler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: