Öğrenciler Deprem Ve Yangın Konusunda Bilgilendirildi

Kırklareli Belediye Başkanlığı İtfaiye Müdürlüğü personeli tarafından ”Deprem Haftası” nedeni ile Remzi Yapıcı Anadolu Öğretmen...

Kırklareli Belediye Başkanlığı İtfaiye Müdürlüğü personeli tarafından ”Deprem Haftası” nedeni ile Remzi Yapıcı Anadolu Öğretmen Lisesi’nde yangın tatbikatı yapılarak deprem konusunda bilgiler verildi.

1-7 Mart Deprem Haftası münasebetiyle Kırklareli İtfaiye Müdürlüğü'nde görevli yangın güvenlik teknikeri Ayhan Abdullahoğlu tarafından deprem öncesi alınması gereken önlemler, deprem sırasında yapılması gerekenler, deprem sonrası yapılması gerekenler, yangınların çıkış sebepleri, yangın türleri, konularında bilgiler verildi.

Reklam
Reklam

Deprem öncesi eşyaların sabitlenmesine dikkat çeken Yangın güvenlik teknikeri Abdullahoğlu;

“Deprem olmadan önce evimizde bulunan eşyaları sabitlemeliyiz. Deprem esnasında deprem bitene kadar binayı terk etmeye çalışmalıyız ve kendimize en kısa sürede hayat üçgeni bulmalıyız. Depremden sonra evimizde hasar olsun veya olmasın girmemeliyiz. Yetkililer gelene kadar binalardan uzak, boş arazilerde durmalıyız. Yangın sırasında panik yapmadan yangın daha çok büyümeden kendimiz müdahale etmeliyiz. Yangına ilk müdahale çok önemli. Yangına müdahale ederken rüzgarı arkamıza almalıyız” dedi.

Senaryo gereği okulda mahsur kalan bir öğrenciyi kurtaran itfaiye ekipleri daha sonra ufak bir ateş yakarak öğrencilere nasıl söndürülmesi gerektiği gösterildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: