Öğrenciler, ebru yaparak rahatlıyor

Giresun Özel Çağrı Koleji görsel sanatlar öğretmeni Ramazan Çolak, geleneksel sanatlardan Ebru'nun insan sinir sistemini...

Giresun Özel Çağrı Koleji görsel sanatlar öğretmeni Ramazan Çolak, geleneksel sanatlardan Ebru'nun insan sinir sistemini düzenlediğini ve okul çağındaki çocukları yoğun ders programı arasında dinlendirdiğini söyledi.
Özel Çağrı Koleji, sınavlarda gösterdiği başarıları yanında, sanatsal etkinliklerle de dikkat çekmeye devam ediyor. 2011-2012 eğitim-öğretim döneminde açılan ebru kulübüne öğrenciler büyük ilgi gösteriyor. Öğrenciler, burada yaptıkları güzel çalışmalarla hem velilerinin hem öğretmenlerinin takdirini kazanıyor.
Okulun görsel sanatlar öğretmeni Ramazan Çolak, geleneksel sanatlardan Ebru'nun insan sağlığı üzerinde olumlu etki yaptığını söyledi. Çolak, "Ebru, şekillendirici etkisi ile insanın sinir sistemini düzenlemekte. Renklerin birbiri ile dansı, su ile ilgilenmeyi seven çocuklara harikulade heyecan vermekte. Ayrıca, yoğun ders temposundan kendilerini bambaşka bir dünyaya taşıyarak, dinlenip rahatlamaktadırlar." dedi.
Okul Müdürü Süleyman Diker ise öğrencilerinin Ebru’ya beklediklerinden çok daha fazla ilgi gösterdiğini açıkladı. Çocukların, çalışmalarını yaparken çok istekli olduklarının altını çizen Diker, "Başlangıçta battal ebru, gelgit ebru ve taraklı ebru yaptılar. Ancak şimdilerde çiçek ebrusuyla hünerlerini geliştirerek, en iyi şekilde gösteriyorlar." diye konuştu.
Öğrencilerinin bugüne kadar yapmış oldukları ebru çalışmaları, 22 Aralık Perşembe günü Özel İdare Kültür Sitesi'nde sergilenecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz