Öğrenciler Girişimci Olmaya Teşvik Ediliyor

Bilecik ‘in Bozüyük ilçesinde Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Girişimcilik Kulübü tarafından kariyer günleri etkinliği...

Bilecik ‘in Bozüyük ilçesinde Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Girişimcilik Kulübü tarafından kariyer günleri etkinliği düzenleniyor.

Girişimcilik Kulübü rehber öğretmeni Celali Yılmaz, etkinlikte yerelde başarılı olmuş iş adamları ve başarı hikâyeleri tanıtılarak öğrencileri girişimci olmaya teşvik edilmesinin amaçlandığını söyledi. Yılmaz, 4 gün sürecek etkinliklerde sırasıyla, Tekeli Gıda Sahibi Osman Tekeli, Köse Kardeşler Sahibi Ahmet Köse, TSO Başkanı ve aynı zamanda Levent Kardeşler Yetkilisi Buğra Levent ve son olarak da Grand Çalı Otel Sahibi Fikret Karaçalı öğrencilerle buluşturuyoruz. Dün Osman Tekeli’nin ticari hayatı ve yaşam hikâyelerinden kesitleri öğrencilerimizle paylaştık. Bugün de Köse Kardeşler sahibi Ahmet Köse konuğumuz oldu” dedi.

Reklam
Reklam

Kariyer günlerinin konuğu Ahmet Köse de, slayt gösterisi eşliğinde geçmişten bugünlere nasıl geldiklerini anlattı. Ahmet Köse, "40 Seneyi yarım saate sığdırmak çok zor, ama hayat öyle çabuk akıp geçiyor ki anlayamıyorsunuz. 1972 yılında babamın demir atölyesinde başladığımız serüveni hala sürdürüyoruz. Bir zamanlar Bilecik ilinde ilk bahçe traktörünü biz yapmıştık. Zaman ilerledikçe farklı uygulama sahalarına yöneldik. Damper ve geri dönüşüm sektöründeki ürünlerin imalatına başladık. 1999 yılında ilk ihracatımızı Suriye’ye yaptık” dedi.

Köse, öğrencilere Türk insanının azimli olması gerektiğini belirterek hedefe kilitlenildiğinde başarılamayacak hiçbir işin olamayacağını söyledi.

Yaklaşık bir saat süren etkinlik, Ahmet Köse’nin anılarından kesitlerle son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: