Öğrenciler Gönül Köprüsü Kurdu

Özel Menderes İlköğretim Okulu'ndan bir heyet, Kardeş Okul Projesi kapsamında Borçka Ambarlı Yatılı Bölge İlköğretim...

Özel Menderes İlköğretim Okulu'ndan bir heyet, Kardeş Okul Projesi kapsamında Borçka Ambarlı Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti.
Artvin Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yusuf Çakır, Borçka İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yılmaz, Özel Menderes İlköğretim Okulu Müdürü Harun Var ve Okul Aile Birliği üyeleri de öğrencilerin ziyaretinde hazır bulundu.

Ambarlı Yatılı Bölge İlköğretim Okulu idarecileri ve öğrencileri tarafından karşılanan Menderesli öğrenciler ve okul aile birliği üyeleri bir süre okulun kütüphanesinde dinlendi. Menderesli öğrenciler okul içinde yaptıkları 'Kitabını Getir, Sen de Bir Arkadaşını Sevindir Kampanyası' kapsamında topladıkları 515 adet kitabı Anbarlı Yatılı Bölge İlköğretim Okulu’ndaki öğrenci arkadaşlarına hediye etti. Misafir heyet, anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine de çikolata ve oyuncak verdi. Ardından iki okulun öğrencileri, beraber horon tepti, ardından birlikte yemek yenildi.

Reklam
Reklam

Artvin Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Yusuf Çakır, bu projenin Bakanlığın tüm okullar arasında uyguladığı bir proje olduğunu belirterek, "Menderes Koleji ile Anbarlı Yatılı Bölge İlköğretim Okulu arasında gerçekleştirilen bu proje sayesinde iki okul öğrencileri arasında kardeşlik bağı oluşturulacak, ileriki zamanlarda yapılacak olan çeşitli faaliyetlerle de iki okul arasındaki gönül köprüleri daha da sağlamlaşacaktır.” dedi.

İki okul öğrencilerinin ileriki zamanlarda bu gönül bağını devam ettirmesi gerektiğini söyleyen Menderes Koleji Müdürü Harun Var ise "Öğrencilerimiz arasında öğretmenlerimiz sayesinde mektup arkadaşlığı başlatabiliriz. İlerleyen zamanlarda bizler de buradaki öğrencileri okulumuzda ağırlamak isteriz. YİBO’da çalışan öğretmenlerimizi de okulumuzda misafir etmek isteriz.” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini ifade eden Anbarlı Yatılı İlköğretim Okulu Müdürü Muhammed Gebiç, bu projenin daha da aktif bir şekilde yürütülmesi noktasında okul olarak ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: