Öğrenciler Harçlıkları Ile Kamerun'da Su Kuyusu Açtıracak

Kimse Yok Mu Derneği Bursa Şubesi, Özel Nilüfer İlkbahar İlköğretim Okulu’nun desteği ile Afrika ülkesi...

Kimse Yok Mu Derneği Bursa Şubesi, Özel Nilüfer İlkbahar İlköğretim Okulu’nun desteği ile Afrika ülkesi Kamerun’da su kuyusu açtıracak.

Kimse Yok Mu Derneği Bursa Şubesi, Afrika’da yaşanan su sıkıntısına dikkat çekmek için düzenlediği seminerler sayesinde açılan su kuyularına bir tanesini daha ekledi. Özel Nilüfer İlkbahar İlköğretim Okulu öğrencilerinin biriktirdikleri harçlıklar ve yardımsever velilerin desteği ile toplanan 21 bin TL’lik temsili çek, Kimse Yok Mu Derneği yetkililerine teslim edildi. Öğrencilere hitaben konuşan Kimse Yok Mu Derneği Bursa Şube Müdürü Sadullah Hizan, Afrika’da yaşanan su sıkıntısına değindi.

Reklam
Reklam

Hizan, "Belki küçük küçük harçlıklarınızı biriktirerek böyle bir çağlayan haline gelmiş, bu güzel ve anlamlı bağış ile yaşanan sıkıntıları bir nebze olarak azaltabileceksiniz." dedi. Törene katılan minik öğrencilere suyun önemini anlatan Hizan, "Kimse Yok Mu Derneği’nde görevli arkadaşlarımız Afrika Sudan’da bir topluluk görüyor. İnsanlar ve hayvanlar çölün ortasında bir araya toplanmış haldeler. Arkadaşlarımız merak ediyor. Görüyorlar ki Kimse Yok Mu Derneği’nin desteği ile açılmış kuyunun etrafında toplanmışlar. Arkadaşlarımız kuyuyu açtıran gönüllüyü arayıp gördüklerini aktarıyorlar. İnsanın yardım etmesinden daha güzel bir şey olamaz." şeklinde konuştu.

Kurban Bayramı’nda öğrenci ve velilerle Kamerun’da 11 adet su kuyusu daha açacaklarını aktaran Hizan, tüm yardımseverleri açacakları su kuyuları için yardım yapmaya davet etti. Kurban Bayramı'nda Afrika’ya gidecek gönüllülerin hem kurban kesim ve dağıtımı, hem de kuyuların açılışını yapacağı bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: