Öğrenciler, Hava Kalitesi Ölçüm Cihazı Hakkında Bilgilendirildi

Erzincan'da 5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlamaları devam ediyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından...

Erzincan'da 5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlamaları devam ediyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte öğrenciler hava kalitesi ölçüm istasyonu, atık su arıtma tesisi ve çöp depolama sahasını gezerek yetkililer tarafından bilgilendirildi.

Erzincan’da devam eden 5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlamalarında öğrencilere yönelik teknik gezi düzenlendi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından organize edilen teknik gezide okul öğrenci ve öğretmenleri ilk olarak hava kalitesi ölçüm istasyonu gezerek yetkililerce bilgilendirildiler. İl Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre Yönetimi ve Denetimi Şube Müdürü Can Akdemir tarafından öğrencilere hava kalitesi ölçüm cihazı hakkında bilgiler verdi.

Reklam
Reklam

Akdemir, öğrencilere yaptığı konuşmada, "Tüm Türkiye’de mevcut olduğu gibi Erzincan’da da bir adet hava kalitesi ölçüm cihazı bulunmakta. Bu cihaz ısınmadan kaynaklanan hava kirliliğini ölçüyor. Bulunduğumuz yerin adı hava kalitesi ölçüm istasyonudur. Bu istasyonumuzda toplam sekiz parametreye bakılmaktadır. Bunlardan iki tanesi havada ki kirlilik parametresidir. Ölçülen ve değerleri alınan sekiz parametre ile biz o anda Erzincan’da hava kirliliği var mı, yok mu onu anlıyoruz. Eğer kirlilik varsa bunun sebebinin meteorolojik mi yoksa bacalardan çıkan duman mı olduğunu anlayabiliyoruz." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: