Öğrenciler hem öğreniyor, hem üretiyor

Polatlı Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri kimya dersinde sabun üretiyor. Öğrenciler, ürettikleri sabunla hem okulun ihtiyacını...

Polatlı Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri kimya dersinde sabun üretiyor. Öğrenciler, ürettikleri sabunla hem okulun ihtiyacını karşılıyor, hem de satarak gelir elde ediyor.

Polatlı Atatürk Lisesi Müdürü Hayri Doğruer, öğrencilerin, kimya dersinde öğrendikleri bilgileri üretime dönüştürdüklerini söyledi. Doğruer, “Bilgi, üretime dönüşmüyorsa bir işe yaramıyor demektir. Hayatta kullanılmayan bilgi, bilgi değildir. Öğrencilerimiz burada bilgileri uygulayarak hayatta kullanılabilecek şekilde içselleştiriyorlar. Ve bunu üretime dönüştürerek öğrenmeyi pekiştiriyorlar. Burada üretilen sabun, parfüm gibi malzemeler, sembolik olarak, bahar şenliklerine hazırlık olarak, bir defaya mahsus satışa sunuluyor öğrenciler ve velilerimize. Kimya derslerimiz genellikle bu şekilde işleniyor. Öğrenilen bilgiler, üretime dönüştürülüyor. ” dedi.

Reklam
Reklam

Kimya öğretmeni Yıldız Akçay, amaçlarının uygulamalı olarak bir şeyler yapmak olduğunu vurguladı, öğrencilere sabun yapmayı öğrettiklerini dile getirdi. Akçay, “Öğrencilerimiz mezun olduğunda kendi sabununu kendisi üretebilsin, kendi parfümünü kendisi yapabilsin istiyoruz. Katı, sabundan sonra sıvı sabun üretmeyi de öğrettik çocuklarımıza. Bunları bahar şenliğinde sembolik olarak satışa sunuyoruz.” diye konuştu.

Öğrenciler, ilk defa sabun üretimi yaptıklarını belirtti, deney yaparak dersleri daha iyi anladıklarını ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz