Öğrenciler Hem Piknik Yaptı, Hem Kitap Okudu

Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sürdürülen "kültürümüz okuma" projesi kapsamında Elmalık köyünde bulunan İstihkamtepe mesire...

Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sürdürülen "kültürümüz okuma" projesi kapsamında Elmalık köyünde bulunan İstihkamtepe mesire yerine giden 100 öğrenci hep birlikte kitap okudu. Öğrenciler piknik yapan vatandaşlara da Hazreti Mevlana'nın ünlü eseri Mesnevi'yi dağıttı.

Proje çerçevesinde öğrenciler geçtiğimiz günlerde minibüslerde ve minibüs duraklarında kitap okuyarak okumanın önemine dikkat çekmişti. Bu projenin ikinci ayağı ise "piknikte okuyoruz" sloganıyla devam etti. Yalova Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sami Akyol ve Şube Müdürü Selda Altan ile birlikte Elmalık köyünde bulunan İstihkamtepe mesire alanına giden 100 öğrenci burada kitap okudu. Ağaçların altına oturan öğrenciler bu hareketleriyle her yerde kitap okunabileceğine dikkat çekti. Ardından piknik için gelen vatandaşların yanına giden öğrenciler onlara Hazreti Mevlana'nın ünlü eseri Mesnevi'yi dağıttı.

Reklam
Reklam

Milli Eğitim Şube Müdürü Selda Altan, "Hedefimiz her yerde ve her şartta kitap okunabileceğini göstermek. Geçtiğimiz günlerde minibüslerde ve duraklarda kitap okuduk. Bu hafta piknik alanlarında bu faaliyeti yaptık. Bundan sonra ise "çarşı-pazar okuyoruz" etabını tamamlayacağız. Şu ana kadar 300 kitap dağıttık. Ama bu sayı ikinci etabın başlaması ile birlikte 900'e ulaşacak" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: